TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyah-beyaz fotoğraflar Mimozalar elinde can buldu

'Mimoza Kadınlar' grubu içerisinde yer alan 41 kadın fotoğrafçı tarafından çekilen ve sonrasında siyah-beyaz hale getirilen fotoğraflar 20 kadın tarafından nakışla işlenerek can buldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2023 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Siyah-beyaz fotoğraflar Mimozalar elinde can buldu

Nakışla işlenen fotoğraflar, 'Işıktan Nakışa' Fotoğraf Sergisi'nde sunuldu. Eserleri, din, dil, ırk gözetmeksizin bir araya gelen Afgan ve Suriye uyruklu kadınlar işleyerek ortaya çıkardı.
Mimoza Kadınlar Fotoğraf Grubu'ndan biri olan ve sergide fotoğrafı bulunan Nisa İşisağlam, grupla ve sergiyle ilgili bilgiler verdi.


İşisağlam, "Mimoza Kadınlar olarak foroğrafçı kadınlar gurubuyuz. 41 kadın fotoğrafçı olarak 2019 yılından beri beraber çalışıyoruz. Genelde Kadınlar Günü'nde bir araya geliyoruz. Bu sefer de hem Afgan, Suriye uyruklu kadınlara psikososyal destek vermek istedik hem de buradaki kadınların fotoğraflarına üçüncü bir boyut kazandırmak, farklılık yaratmak istedik" dedi.


"Her fotoğrafta küçük küçük nakış işlemeleri var"
Kadın fotoğrafçılar tarafından çekilmiş fotoğrafları siyah-beyaz hale getirip, nakışla renklendirip onlara üçüncü bir boyut kazandırdıklarını ifade eden İşisağlam, "Her fotoğrafta küçük küçük nakış işlemeleri var. Bunların hepsi fotoğrafa üçüncü bir boyut kazandırıyor" diye konuştu.


"Temamızı 'Üreten Kadınlar' olarak belirledik"
İşisağlam, fotoğrafları seçerken özellikle kadın olmasına dikkat ettiklerini söyledi ve "Temamızı da 'Üreten Kadınlar' olarak belirledik. Üretim derken illa kendi için yaptığı üretimi baz almadık. Evi için, toplum için üretim yapan kadınları şeçtik" cümlelerini kullandı.  
"Bu sergiyi herkesin görmesini de isteriz"
Fotoğraflara nakış işlemek fikrinin Proje Koordinatörü Nuray Sönmez Ateş'in aklına geldiğini vurgulayan İşisağ, konuşmasını şöyle noktaladı:
"Yani bu serginin baş kahramanı aslında o. Siyah-beyaz üzerine renklendirme fikrini tamamen o buldu. Bu fikri yaratırken 'Bu fikre Suriyeli ya da Afgan kadınları da nasıl dahil edebiliriz?' şeklinde düşündük. Ve ortaya böyle bir sergi çıktı. Fotoğraf çeken kadınların çoğu çalışan kadınlar ve bizler yıllardır fotoğraf çekiyoruz, hepimiz bunun eğitimini aldık. Ama bu hanımları hem eğitmek, hem bir şeyler başarabileceklerini göstermek, hem de kadının değerli olduğunu anlatmak için bu sergiyi açtık. Ve burada da aslında birbirimize destek verdik. Burada her ne kadar göçmen olsalar da bir şeyler yapıyorlar, yapmak istiyorlar ve toplumun içinde yer edinmek istiyorlar. O yüzden buradayız ve güzel bir sergi oldu. 3 Aralık'a kadar sergimiz Büyükşehir Belediyesi Fuaye Salonu'nda açık ve bu sergiyi herkesin görmesini de isteriz. Buyursunlar gelsinler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.