TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Nehri'ne su verilince vatandaşlar olta attı

Adana'nın simgelerinden Taşköprü'den Seyhan Nehri'ne su verilmesiyle, kötü kokudan arınan nehirde temiz ve güzel manzaralar ortaya çıktı. Vatandaşlar, suyun geri dönmesiyle birlikte oltalarını alıp balık tutmanın keyfini çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 09:46
Kaynak: Meryem Ünal
Seyhan Nehri'ne su verilince vatandaşlar olta attı

Adana'nın önemli simgelerinden biri olan tarihi Taşköprü Seyhan Nehri'ne su verilmeye başlanmasıyla birlikte, nehirde yeniden hayat canlanmaya başladı. Su seviyesi yükselirken, kötü koku ve görüntüye neden olan nehrin eski hali yerini temiz ve güzel halini almaya başladı. Su verilmesiyle birlikte nehir kenarına inen vatandaşlar, oltalarını atarak balık tuttular.

Bir süredir Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından, Seyhan Nehri üzerinde yapımı devam eden hızlı tren köprüsü nedeniyle nehir yatağına su verilemiyordu. Seyhan nehrinin de bu sebeple su seviyesi düşmüş, kötü kokular ve kirlilik, nehir çevresindeki yaşamı olumsuz etkilemişti. Ancak, köprü inşaatının ilerlemesiyle birlikte DSİ, nehre yeniden su vermeye başladı. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte nehrin temizlenmesi ile sabahın erken saatlerinde oltalarını alıp nehir kenarına inen Adanalılar, yeniden canlanan nehirde balık tuttu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.