TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin: Yaşar Kemal Yürüyüş Parkı'ndaki ağaç kesimi durdurulmalı

TMMOB Adana İKK ve Adana Ekoloji Platformu tarafından Yaşar Kemal Yürüyüş Parkındaki ağaçların kesilmesi hakkında İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesinde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Kerem Şahin yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 13:30
Kaynak: Meryem Ünal
Şahin: Yaşar Kemal Yürüyüş Parkı'ndaki ağaç kesimi durdurulmalı

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) ve Adana Ekoloji Platformu, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkı'ndaki ağaç kesimlerine karşı tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması düzenledi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, ağaç katliamının durdurulması gerektiğini ifade etti.

imo

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Kerem Şahin, “Bizler TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu ve Adana Ekoloji Platformu olarak, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkında gelişi güzel kararlarla, düşüncesizce, vahşice yapılan ağaç katliamını şiddetle kınıyoruz.  Maalesef, yerinde yaptığımız incelemede çok sayıda ağacın kesilmiş olduğunu ve kesilmeye de devam edildiğini gördük. Bu çağrıyı yapıyoruz ki; bu katliamlar son bulsun. Ses veriyoruz ki; bir daha bu katliamlara yeltenilmesin” diye ifade etti.

Şahin, “Daha üç gün önce, Hopa'da doğa ve yaşam hakkını savunan yurttaşlarımız gelecek nesillere bırakmak için savundukları ağaçların altında saldırıya uğradı. Maalesef bu saldırıda Reşit Kibar hayatını yitirdi, iki yurttaşımız da yaralandı. Bizler bu açıklamayı yapmayı aynı zamanda doğa savunucuları Reşit Kibar’lara, Metin Lokumcu’lara, Büyüknohutçu çiftine vefa borcu olarak görüyoruz” dedi.

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkı'ndaki Ağaç kesimi durdurulmalı

“Bu katliama sessiz kalırsak, başka amaçlarla yeni ağaçların kesilme kararı aynı gerekçe ile önümüze gelebilecekler”

Kerem Şahin, “Ağaçların kesildiği yer, mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi’nde olup, 33 yıllığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’nda bulunan, amatör spor kulüplerinin kullandığı Ali Hoşfikirer Spor Sahalarının dört bir yanıdır.  Bölgede yürüyüş yapan vatandaşlarımız için değil, spor sahalarının etrafı için geçerli bir tehlikeden söz edilmektedir. Bu katliama sessiz kalırsak, yakında başka amaçlarla yeni ağaçların kesilme kararı aynı gerekçe ile önümüze gelebilecektir” diye ifade etti.

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkı'ndaki Ağaç kesimi durdurulmalı

“Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’ndaki ağaç katliamına ses çıkarmaya çağırıyoruz”

Şahin, “Adana’nın sıcaklardan kavrulduğu günlerde yaşıyoruz. İklim krizi, iklim Kırımına dönmüş bulunuyor. Uzmanlar, “kentsel ısı adası etkisini” azaltmak için kent ve çevresinde ağaçlık alanlar oluşturulmasını, ağaç sayısını arttırmayı öneriyorlar. Adana kamuoyunu; Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru’ndaki ağaç katliamına ses çıkarmaya, tepki göstermeye, bundan sonra aynı yerde veya başka yerlerde olabilecek benzeri yeni katliamların yapılmasını engellemek için güç birliği yapmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.