TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Tuncel’den depremzede çocuklara anne şevkati

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, depremde uzuvlarını kaybeden çocukları Hatay’daki konteyner kentte ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Rektör Tuncel’den depremzede çocuklara anne şevkati

ADANA (İLKHABER) - Deprem felaketlerinin yaşandığı ilk andan itibaren öğrenci, akademisyen ve personeliyle bölgedeki bütün çalışmalara etkin olarak katılan Çukurova Üniversitesi, deprem sonrası yaraların sarılması için başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in girişimiyle kurulup, göçük altında kaldığı için ya da tedavi sürecinde tedavinin bir parçası olarak uzuvlarını kaybeden çocukların ve ailelerin kısa sürede umudu olan Çocuk İyilik Merkezi’nin (ÇOİM) ‘iyilik’ hareketi çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Rektör Tuncel'den depremzede çocuklara anna şevkati-2

ÇOİM’in çalışmalarının koordinasyonunda yer alan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ile birlikte Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi tarafından tedavisi üstlenilen depremde uzuvlarını kaybeden ampute çocukları Hatay konteyner kentteki yaşam alanlarında ziyaret etti. Çocuklarla tek tek ilgilenerek hediyeler veren Prof. Dr. Tuncel, ailelerle de sohbet ederek tedavi süreçlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Rektör Tuncel'den depremzede çocuklara anna şevkati-3

Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Hepsinin acısını kalbimizde derinden hissediyor, onların acısını biraz olsun dindirebilmek ve yaralarımızı birlikte sarabilmek amacıyla depremin hemen ardından başlattığımız çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı koruyup kollamak, onların ruhen ve bedenen sağlıklı, bağımsız, üretken bireyler olarak yaşamlarına devam etmelerini sağlamak en büyük görevimiz. Çünkü çocuklarımızın bir gülüşü dünyaya bedel” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.