TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pozantı'da Dünya Çevre Günü etkinliği: Belediye personeli ve öğrenciler çöp topladı

Pozantı'da çevre bilinci oluşturmak amacıyla Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen etkinlikte belediye personeli ve lise öğrencileri 22 dönümlük Akköprü Mesire Alanı'nı temizledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 09:30
Kaynak: BÜLTEN
Pozantı'da Dünya Çevre Günü etkinliği: Belediye personeli ve öğrenciler çöp topladı

Pozantı Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilinci oluşturmak için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Pozantı Kaymakamı Ekrem Güdek, Belediye Başkan Vekili Durmuş Taşpınar, Başkan Yardımcısı Mehmet Öner, Temizlik İşleri Müdürü Beyza Yıldırım ve Zabıta Müdürü Yaşar Süllü'nün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 20 belediye personeli ve 40 lise öğrencisi 22 dönümlük Akköprü Mesire Alanı'nı temizledi.

BELEDİYE VE ÖĞRENCİLERDEN ORTAK ÇABA

Pozantı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğe, Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri de katıldı. Temizlik İşleri Müdürü Beyza Yıldırım, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde farkındalık oluşturmak için 22 dönüm büyüklüğündeki Akköprü Mesire Alanındaki çöpleri topladık. İnsanlar yiyip içip gittikten sonra bir dahaki gelişlerinde tertemiz bir yer bekliyorlar ama giderken arkalarına bile bakmıyorlar. Temizlik personelimiz her gün bu şartlarda üstün bir performans sergiliyor. Tüm çabamız, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya miras bırakabilmek” dedi.

Pozantı'da Dünya Çevre Günü etkinliği Belediye Personeli ve öğrenciler çöp topladı 2

DOĞAYA SAYGI ÇAĞRISI

Etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı Ekrem Güdek, öğrencilere ve belediye ekiplerine teşekkür ederek, “Böyle bir organizasyonda bizleri buluşturan Belediye ekiplerimize teşekkür ederim. Bugün liseli öğrencilerimizle birlikte çöp topladık. Piknik alanı aslında çokta pis değildi ama vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; piknik yapmaya nasıl poşetlerle malzemelerinizi getiriyorsanız, buradan ayrılırken de çöpleri bir poşete koyup çöp konteynerlerine atabilirler. Bu dünya, bu hayat bizim. Pozantı olarak yemyeşil bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilmeli ve doğaya saygılı olmalıyız” dedi.

GELECEK NESİLLER İÇİN TEMİZ ÇEVRE

Etkinlik sırasında, Pozantı ilçesinin yayla olmasına rağmen sıcak havalarda bile temizliğin önemine dikkat çeken Yıldırım, “Doğa her zaman karşılık verir. Biz doğayı yordukça, saygı duymadıkça doğa bizi üzmeye devam edecek. Temizlik personelimiz her gün bu şartlarda üstün bir performans sergiliyor. Tüm çabamız, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya miras bırakabilmek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.