TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özhan Pulat; Dersimize iyi çalıştık

Adanaspor, Trendyol 1. Lig 2023-2024 Sezonun açılış maçında deplasmanda Boluspor’u, 81’de Metehan Altuntaş ve 88’de Champness’ten bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özhan Pulat; Dersimize iyi çalıştık

Firdevs ARSLAN 

ADANA (İLKHABER) – Adanaspor, Trendyol 1. Lig 2023-2024 Sezonun açılış maçında deplasmanda Boluspor’u, 81’de Metehan Altuntaş ve 88’de Champness’ten bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Turuncu-beyazlılar, bu galibiyetle sezona 3 puanla başlamış oldu. 

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Adanaspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, “Bizim için çok önemli bir maçtı. Çünkü yaşanılan depremden sonra ilk maçımız ve 5 buçuk aylık bir süreç var. Burada oyuncuların çoğu beş aydır maç oynamıyor. Bu travmadan çıkmaları önemliydi. Biz de oyuncularımıza her zaman oyunumuza inandırdık. Sonra da biz onlara inandık” dedi. 

adanaspor-5

Pulat “Rakibin 4-4-2 oyununu bir haftadır analiz edip buna göre antrenmanlar yaptık. Özellikle geriden oyun kurarken 4-2-4 şeklinde ön alanda da 4-2-2 şeklinde baskı yapınca orta sahadaki üstünlüğü ele geçirmek bizim için kaçınılmazdı. Onları sürekli kendi sahasında hazırlık pasları yapmaya mecbur bıraktık. Tam olarak planladığımız kurgu da buydu. Topun karşısında iyi pozisyon aldık.  

Dersimize iyi çalıştık ve kaptığımız toplarla da istediğimiz çok olmayan ama işimizi görecek pozisyonlara girdik. Bugün bu takım gayret ve aklı birleştirip dört ay sonra bir varoluş mücadelesi adına ilk adımı attı” diye konuştu. 

TURGAY ALTAY; MAĞLUBİYET ACI VERİCİ 

Boluspor Teknik Direktörü Turgay Altay ise kendi evlerinde alınan yenilginin üzücü olduğunu belirterek öyle konuştu; “Mağlubiyet çok acı verici ve üzücü. Hazmetmekte gerçekten güçlük çekiyorum. İlk maçı kendi evimizde kazanıp yolumuza devam etmek isterdik. İşin bu tarafı gerçekten hazmetmesi zor” dedi.  

Altay “Bu tip maçlarda eğer skor 0-0 gidiyorsa ve siz golü bulamıyorsanız maçı bitiremediğinizde, pozisyonlara girip şunu bilmelisiniz ki her an 0-0’mış gibi devam etmeli, konsantre olmalı ve gol atacak anı beklemelisiniz.  

Çünkü 0-0’da rakibin direnci artıyor ve gol pozisyonu girmek için daha sabırlı oyuna ihtiyacınız var. Biz bu konuda maçta bunu birkaç pozisyonda yapamadık. Telaşlı bir şekilde top kaybından sonra duran toptan çok acemice bir gol yedik.  

İlk maçların telafisi var. Yeni bir oyun kültürü inşa etmeye çalışıyorum. Kendi tarafımız iyileri arttırarak bu oyun kültürünü, oyunu inşa ediyor. Özellikle iç sahada çok dominant, agresif ve maç kazanma odaklı bir takım oluşturacağız.”  

Hakem hakkında da konuşan Altay; “Topun oyunda kalma süresi; Şampiyonlar Ligi’nde 65 dakika, Premier Lig’de 63 dakika. Bu Almanya’da 59-61 dakika aralığında, Süper Lig’de ise 55 dakika.. Bu 1. Lig’de 45 dakika olmak zorunda mı? Gerçekten bunu çok merak ediyorum. Bu tip oyunlarda topun oyunda kalmasını kontrol etmek hakemlerin görevi ve bu konuda daha fazla çaba göstermeliler” sözlerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.