TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nennioğlu: Çalışanların hakları için mücadele ediyoruz

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2023 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2023 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nennioğlu: Çalışanların hakları için mücadele ediyoruz

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Memur-Sen Adana İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Çukurova Üniversitesi promosyonları ile rektörlük önünde açıklama yaptı. Çukurova Üniversitesi Rektörlük İdari Birimler binası önünde toplanan kitle adına açıklamayı Bekir Neninoğulu okudu. Nennioğlu, Çukurova Üniversitesi için verilen promosyon teklifini kabul etmediklerini söyledi.

Memur-Sen’in her daim kamu çalışanlarının yanında olduğunu anlatan Nennioğlu, “Çukurova Üniversitesi bugün yapılan promosyon ihalesi şartnamesini anlatmak ve ihale tarihini bildirmek için ayrıca bankalar açısından avantajlarını bildirmek , rekabet sağlamak açısından ve çalışanların hak ve menfaatlerini korumak için, sırası ile Ziraat Bankası , Halk Bankası ve Vakıfbank Bölge Müdürlerini Eğitim Birsen Şube Başkanımız Mehmet Benli ile ziyaret etmiştik” dedi.

Yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç çıkmasını beklediklerini dile getiren Nennioğlu, “Bölge Müdürlerimiz ile Promosyon iş ve işlemlerini istişare ettik. Yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuçlar çıkmasını bekledik ancak görülen o ki , çalışanların beklediği sonuç çıkmadı. 25.09.2023 tarihi saat 10.00 da yapılan promosyon ihalesine Memur-Sen Adana İl Temsilciliği olarak bizzat katıldık.

İş Bankasının vermiş olduğu 12 bin 300 TL teklif kabul edilemez” diye konuştu.

Nennioğlu, “Ayrıca Komisyonun Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, TES ve Türk Sağlık Sen ile yapmış olduğu vadeli ödeme yani yılda bir ödeme ve taban teklif miktarından vazgeçilmesi kabul edilemez demiştik. Bizce bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve bugün yapılan ihalede çıkan sonuç promosyon ihale sürecinin bir süre uzatılarak 2024 yılı içerisinde yeniden ihale edilmesi gerektiğidir. Bir süre sonra ekonomik şartların daha iyi olacağını ön görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerine dikkat çeken Nennioğlu, “Bankalarla yaptığımız görüşmelerde 2023 yılı bankalar mali olarak kotalarını doldurduğundan dolayı ihalenin 2024 yılında yapılması tüm çalışanların menfaatine olacaktır. Komisyon ihaleyi bir an önce iptal etmelidir. İptal edilmediği taktirde üyelerimizle yapacağımız istişare sonucu banka hesaplarının kapatılması dahil her türlü uygulamanın içinde olacağız. Çalışanların haklarını savunmak için sonuna kadar mücadeleye devam” şeklinde konuştu.

Açıklamaya Öz Sağlık-Sen Şube Başkanı Mesut Tekin Demirci ve Eğitim Birsen Şube Başkanı Mehmet Benli katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.