TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Narin Güran için koruluk oluşturuldu

Yüreğir Belediyesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın adının yaşatılması için Atakent Mahallesi’nde hatıra korusu oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
Narin Güran için  koruluk oluşturuldu

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Adana’da Narin ismi verilen koruluk oluşturulup, 300 fidan dikildi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Yüreğir Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararla Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde Narin adına hatıra ormanı yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine Yüreğir Belediyesi tarafından Atakent Mahallesi’nde yaklaşık 2.5 dönümlük alan oluşturulacak koruluk için ayrıldı. Hazırlıkların yapılmasının ardından300 adet fidan Narin için düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu. Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu ve partililer ile mahalle sakinlerinin katıldığı törende fidanlar toprakla buluşturuldu.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, burada yaptığı açıklamada, Narin adına oluşturulan korulukta fidanları toprakla buluşturduklarını söyledi. Narin’in çektikleri her nefeste yaşamasını istediklerini belirten Demirçalı, “Hayatının baharında aramızdan kopartılan kızımızın hatırasını ilelebet  yaşatmaz için Narin adına yüzlerce fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Narin kızımızın adının yaşatılması ve unutulmaması için her inançta, her kültürde kutsal kabul edilen, sevginin ve canlılığın sembolü olan fidanı ve ağacı seçtik” dedi.

NARİN ÇEKTİĞİMİZ HER NEFESTE YAŞASIN İSTEDİK

Narin’in her nefeste yaşamasını istediklerini, bu nedenle fidanları dikeceklerini anlatan Demirçalı, “Narinimiz çektiğimiz her nefeste yaşasın istedik. Hatıra ormanımızın Narin’imizin kalbindeki sonsuz sevgiyle fidanların büyüyüp gelişmesini, toplumun her kesimine bu sevginin nüfus etmesini, sevgiden yoksul insanların yüreklerine bir nebze olsun sevgi tomurcukları ekmesini temenni diyoruz” diye konuştu.

BU ÜLKEDE DÖRT ŞEY OLMAYACAKSIN

Narin’e kim kıydıysa yargılanmasını istediklerini anlatan Demirçalı, “Narin’e kim yada kimler kıydıysa yargılansın. Çocuklar ölmesin istiyoruz. Bu ülkede dört şey olmayacaksın. Bunlar, kadın, çocuk ağaç, sokak hayvanı der büyük usta Yaşar Kemal. İçinden geçtiğimiz günler bu tespite  maalesef uyup gidiyor. Her gün kadın cinayetleri, her gün kayıp çocuklar. Bir çürümenin biraz daha  dibe vurmuşluğunun ortasındayız. Dün Leyla Ceylin, Ecrin, Irmak, İkra, bugün Narin ve Sıla.  Narin okula gidecekti. Bu gün olması gereken yer mezar değil,  sınıftı. Çocuklarımıza Narin’imize narin olamadılar” şeklinde konuştu.

VAHŞETİN HER ZAMAN AKILDA KALABİLMESİ İÇİN BİR KORULUK KURMA KARARI ALINDI

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu’da Yüreğir Meclisi’nin aldığı kararla Narin’in simge olarak, sembol olarak adının yaşatılması ve bu yaşanan vahşetin her zaman akılda kalabilmesi için bir koruluk kurma kararı alındığını söyledi.  Bu kararı alanlara teşekkür eden Tanburoğlu, “Narin olayını kimin yaptığı değil, ailenin yapması değil, köyde olması değil, orada bir mantalite ve davranış sorunu var. Bunu analiz etmezsek hiçbir zaman toplumdaki yozlaşmışlığın, çürümüşlüğün sebebini tahrir edememiş oluruz. Küçücük kız çocuklarının öldürülebildiği, vicdansızca tecavüz edilen kız çocuklarının erkek çocuklarının olduğu ve bunun artık neredeyse normalleştiği bir toplumda biz hiçbir zaman kendimizi doğru düzgün ahlaklı birey olarak addedemeyiz. Toplum bir bütündür” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZA ELBİRLİĞİ İLE SAHİP ÇIKMALIYIZ

“Narin’imize kıyan, bu suça karışan, sesiz kalan, yardım eden kim varsa hepsinin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diyen CHP Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı, “Narin kızımızın yaşadıklarının kabul edilebilir hiçbir yanı, hiçbir mazereti yok. Bizlerin en asli görevi çocuklarımızı korumaktır. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza elbirliği ile sahip çıkmalıyız. Başkanımızın da dediği gibi Narin’imize kıyan, bu suça karışan, sesiz kalan, yardım eden kim varsa hepsinin en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu ülke bir daha böyle bir acı yaşamasın” şeklinde sözlerini tamamladı.

Törende bir çocuk ve bir kadın Narin ve öldürülen çocuklar için şiir okudu. Ardından fidan dikimi devam etti.

Fidan dikme törenine Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, eşi Fidelya Demirçalı, CHP Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı, CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu,  CHP Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.