TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin’de Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, afet, göç ve yerel kalkınma konularında sivil toplumun sesi olmak amacıyla Türkiye’de bir ilke imza atan ‘Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı’ gerçekleştirdi. Projenin ana hedefi, kenti kentlilerle birlikte yönetmek.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
Mersin’de Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti kentlilerle birlikte yönetme anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlediği ‘Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı’ ile önemli bir adım attı. Toplantıda, afet yönetimi, göç ve yerel kalkınma alanlarında iş birliği ve koordinasyonun önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, kadın ve genç girişimciliğine destek verilmesinin altı çizildi.

"MERSİN’İ KENTLİLERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, belediyenin uzun süredir ‘Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi’ üzerinde çalıştığını belirtti. Projede İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayan Gökayaz, “Mersin bu anlamda oldukça hazır. Kenti Mersinlilerle birlikte yönetme anlayışımız doğrultusunda her 6 ayda bir STK'larla toplantılar düzenleyerek, onların fikirlerini alıyoruz.” dedi.

STK'LARLA GENİŞ KAPSAMLI İŞBİRLİĞİ

Serdal Gökayaz, belediyenin sadece kendi görüşlerine dayalı bir yönetim anlayışı yerine, kentin tüm dinamiklerini göz önünde bulundurarak hareket ettiğini ifade etti. Eğitim, sağlık, tarım ve teknoloji gibi pek çok alanda sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışıldığını belirtti.

Mersin’de Sivil Katılım Stratejisi ve Eylem Planı Toplantısı düzenlendi 2

MERSİN, 7 PİLOT İLDEN BİRİ

Toplantıda söz alan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kent Katılımı ve Sivil Toplum İle İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, projenin Türkiye genelinde 7 pilot ilde uygulandığını ve Mersin’in bu illerden biri olduğunu söyledi. “Bu toplantıda, bir yılı aşkın süredir yapılan çalışmaların ve eylem planının sunumunu gerçekleştirdik” diye ekledi.

UZMANLARDAN DESTEK VE SUNUMLAR

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Proje Yöneticisi Neslihan Cankara, Türkiye Belediyeler Birliği’nden Kevser Mert, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Hüseyin Cevahir Özalp ve Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı’ndan Selman Çetin’in sunumlarıyla zenginleştirilen toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.