TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzet Festivali, Adana'nın kültürel mirasını geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor

Adana Valiliği tarafından organize edilen "Kökleriyle Adana" temasıyla 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival, Adana'nın kebapçılarından tatlıcılarına kadar birçok esnafın katılımıyla, kentin lezzetlerini il dışına tanıtmayı amaçlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 12:39
Muhabir: HIDIR YENİAY
Lezzet Festivali, Adana'nın kültürel mirasını geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlıyor

Adana Valiliği tarafından organize edilen "Kökleriyle Adana" temasıyla bu yıl 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 18-20 Ekim tarihleri arasında yapılacak. 2017 yılından bu yana düzenlenen festival, kentin ünü sınırları aşan lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Her geçen yıl zenginleşen içerikleriyle, ülkenin en canlı ve dinamik organizasyonlarından biri haline gelen festival, binlerce misafiri ağırlayarak konferanslar ve yemek atölyeleriyle birçok ilke imza attı.

“Festival bereketi ile gelsin”

Bu yıl, Adana'nın kebapçılarından tatlıcılarına kadar birçok esnaf, festival alanında stant açarak Adana lezzetlerini il dışına tanıtma fırsatını ziyaretçilere sunacak. Kebapçı Yaşar M., “Bu festival esnafa bir can suyu olacak. Bizler hazırız. Adana lezzetlerini ziyaretçilere sunacağız. Ekim ayı esnaf için güzel geçecek. Festival bereketi ile gelsin” dedi.

Bu yılki lezzet festivalinin, Adana'nın gastronomi alanındaki zenginliklerini ve kültürel mirasını daha geniş kitlelere ulaştırması bekleniyor.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.