TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOCAİSPİR: "KADIN SANAYİCİLERİN EKONOMİYE KATKISI ÖNEMLİ"

Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde (AOSB) kadın sanayicilerle bir araya geldi. Kocaispir, AOSB Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik Gözek rehberliğinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de kadınların her alanda katılımının önemine değindi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 13:11
Kaynak: BÜLTEN
KOCAİSPİR: "KADIN SANAYİCİLERİN EKONOMİYE KATKISI ÖNEMLİ"

Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir kadın sanayicilerin Adana ekonomisine değer kattığını belirterek, kentin ekonomisine yön veren kadınlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Kadın girişimcilerin ve sanayicilerin ekonomiye katkılarının altını çizen Kocaispir, bu tür toplantıların kadınların iş dünyasındaki varlığını daha görünür kılmak adına önemli olduğunu vurguladı.

Toplantı, kadın sanayicilerin sektörde karşılaştıkları zorlukları, başarı hikâyelerini ve sektöre dair öngörülerini paylaştıkları bir platform olarak işlev gördü. Ayrıca, kadınların iş gücüne katılımını artırmaya ve onları desteklemeye yönelik politika ve projelerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

HAYATIN HER ALANINDA KADIN DOKUNUŞU ARTMALI

Başkan Kocaispir, Adana'nın sanayi ve ekonomi alanında daha da güçlenmesi için kadın sanayicilerin önemli bir rol oynayacağını belirterek, bu buluşmanın kadınların ekonomideki yerini güçlendirmeye yönelik atılan adımlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye’de kadınların her alanda katılımının artması gerektiğini belirten Kocaispir, "Kadınlarımızın hayata daha fazla katılımını sağlamalıyız. Bu, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için önemli bir adımdır." dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ise siyasetin bir iddia işi olduğunu belirterek, “Adana, Türkiye’de kadınların yaşamak isteyeceği bir il olacak. Kadınların en fazla mutlu olduğu il Adana olacak. Çünkü Sayın Başkanımız belediye hizmetlerinde ‘Kadın Dostu Belediye’ anlayışıyla hizmet verecek. Adana’da artık geceleri aydınlatılmış sokaklarda güvenle yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik Gözek ise platformun kuruluş amacı hakkında bilgi verdiği konuşmasında destekleri için Başkan Kocaispir’e teşekkür etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.