TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karalar: Bu dönem arıtmasız hiçbir ilçemiz kalmayacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, atık suların arıtma tesisleri olmayan ilçelerden çaylara ve Seyhan Nehri'ne aktığını belirterek, 15 ilçenin arıtmasının yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
Karalar: Bu dönem arıtmasız hiçbir ilçemiz kalmayacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, arıtma tesisi olmayan ilçelerin atık sularının önce çaylara, çaylardan da Seyhan Nehri’ne geldiğini belirterek, “Bu sulardan insanlar içiyor. O sulardan  insanlar  doğal olarak içiyor. Bu nedenle bu dönem biz 15 ilçenin arıtmasını bu dönem yapacağız” dedi.

İLKHABER'den Bayram Bulut'un haberine göre; Adana Büyükşehir Belediye Meclisi ve ASKİ Genel Kurul toplantıları yapıldı. Toplantılara Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı. Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde 3 gündem maddesi görüşülerek gerekli karara bağlandı. Ardından ise, ASKİ Genel Kurul toplantısı gerçekleşti. 2 gündem maddelerinin yer aldığı genel kurulda ASKİ’nin Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Mal Kesin Hesabına ait komisyon raporu ve 2023 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Gündem maddeleri ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Avcı, bütçeye ve kesin hesaplara re t oyu veremediklerini ancak eleştirilerinin olduğunu belirtti. Giderler noktasında yeterince bilgilerinin olmamasından ötürü tedirginliklerinin olduğunu söyleyen Avcı, vefat eden abonelerin durumları gibi eleştirilerini dile getirdi.

ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş, vefat eden abonelerin kapısına dayanmadıklarını ve bunların aboneliklerini fesh ettiklerini anlattı.  Vursavuş, vefat edenlerin borcu varsa varislerine bu borcu rücu ettiklerini dile getirdi. Madde yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra ASKİ’nin 2023 Yılı faaliyet raporu görüşüldü. Başkan Karalar başkanlık koltuğundan inerek yerini 1. Meclis Başkan Vekili Göktürk Boyvadaoğlu’na bıraktı.  Madde ille ilgili söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ’da ASKİ’nin yaptıkları çalışmalara teşekkür ederek, eksik kalan noktalarda da yapılması konusunda eleştirilerde bulundu. Yağmur yağdığında kentin sular altında kaldığını işaret eden Demirdağ, “Bizim  2023 yılı faaliyet tarafından ilgili, raporun ve ilgili Milliyetçi Hareket Partisi olarak oyumuz reddolacaktır. Nedeniyse hala bilmemiş inşaat ve benzeri kanalizasyon sistemlerinden dolayıdır” dedi.

Ardından söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, muhalefetin eleştirmesinin çok doğal olduğunu söyledi.   Yağmur sularının tahliyesi konusunda yaptıkları çalışmaları tek tek sıralayan Zeydan Karalar, bundan sonra yapacakları çalışmalara da değindi.

Bu dönem arıtmasız ilçe bırakmayacaklarını belirten Karalar, “4 adet arıtma tesisi yapan, 2 arıtma tesisi projesini bitiren belki de tek belediyeyiz.  On beş ilçemiz var. On beş ilçemizin birkaç ilçesinde arıtma yok. Tekir, Pozantı dahil.  Onun kredisini de çıkarttık. İnşallah bu sene Pozantılılar artmasını temelini atacağız. Yumurtalık’ın, Kozan’ın ve Feke’nin de bu dönem inşallah çözeceğiz. Tufanbeyli de bir çözüm bulduk. Tufanbeyli mahkemelikti onu çözemedik ama orada bir çözüm bulduk. Ve muhtemeldir ki bu dönem arıtmasız hiçbir ilçemiz kalmayacak” diye konuştu.

Arıtmasız ilçelerin sularının önce çaylara sonra, Seyhan Nehrine aktığını işaret eden Karalar, “Çünkü oradaki sular, işte çaylara akıyor, oradan Seyhan Nehrine geliyor. O sulardan  insanlar  doğal olarak içiyor.  Suyu olmayan köylerle ilgili bilesiniz ki eğer yer altı suyu varsa çaresiz yapıyoruz. Ya da yakın yerde bir su kaynağı varsa onu da getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.