TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Çalışanları Dernek Başkanı Eser Aslan: ​​​​​​​İş güvencesi ve kadro istiyoruz

Karayolları Taşeron İşçileri Adına Eser Aslan; Kadro Talebiyle Seslendi: "Elleri nasır tutmuş emekçilerin kadro hakkı sözde değil özde verilmelidir. İş güvencesi istiyoruz."

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
Kamu Çalışanları Dernek Başkanı Eser Aslan: ​​​​​​​İş güvencesi ve kadro istiyoruz

Adana'da Abidin Dino Parkı'nda düzenlenen kitlesel eylemde Kamu Çalışanları Dernek Başkanı Eser Aslan, Karayolları Taşeron İşçileri adına önemli açıklamalarda bulundu. Elleri nasır tutmuş emekçilerin kadro talebini gündeme getiren Aslan, söz konusu taleplerinin sadece sözde değil, özde de karşılık bulmasını istedi.

Aslan, eylemde yaptığı konuşmada, "Bizler karayollarında taşeron olarak çalışan; yol bakım onarım, müşavir firma, tünel bakım, rutin bakım ve HGS işçileri olarak ağır ve tehlikeli iş kolunda, yıllardır kuruma ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmekteyiz. Ancak iş güvencesi eksikliği nedeniyle mağduriyet yaşamaktayız. Her seçim öncesi bize kadro sözü verilip, dışarıda bırakılan biz karayolcular, artık ayrım yapılmaksızın kadro verilmesini istiyoruz." dedi.

ESER ASLAN: "KADRO TALEBİMİZ İŞ GÜVENCEMİZİ İSTİYORUZ"

Eylemde konuşan Aslan, 2018 yılında çıkan KHK ile verilen kadro hakkında şu ifadeleri kullandı: "2018 yılında KHK ile verilen kadroda, ihale şartnameleri yüzünden mağdur edilirken, şimdi yeniden mağdur olmak istemiyoruz. Karar hükmünde kararnamenin 23. ve 24. maddesince, 4734 sayılı kanun der ki, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlerde, çalışması esasıyla KHK’dan yararlanır diye belirtmektedir. Bizler kurumun asıl işini yapmaktayız, geçici değil süreklilik arz eden işleri yapmaktayız. Kadrolular ile aramızda adil olmayan bir maaş farkı bulunmakta, bu durum iş barışına aykırıdır. Sayın yetkililer, sizler bize kadro sözü verdiniz. Artık sözlerin tutulmasını, iş güvencemizin olmasını istiyoruz."

Aslan, kadro taleplerini seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye iletmekte kararlı olduklarını belirtti ve devletin verdikleri sözleri tutması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.