TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Işık: Adana'da 10 ayda 16 kadın katledildi

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 25 Kasım Kadını Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Işık: Adana'da 10 ayda 16 kadın katledildi

İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 25 Kasım Kadını Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Açıklamada konuşan İHD Kadın Komisyonu üyesi Belgin Işık, Adana’da 10 ayda 16 kadının erkekler tarafından katledildiğini söyledi.

İHD Adana Şube Binasında gerçekleşen açıklamaya çok sayıda kadın katıldı. İlk olarak konuşan İHD Adana Kadın Komisyonu Başkanı Baran Öner,  erkek şiddetinin hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Tüm coğrafyalarda kadına yönelik şiddet devam ederken, savaşın coğrafyası olan Ortadoğu’da kadınlar ve çocuklar; savaşların en çok ezileni ve acı çekeni olmak durumunda kalmaya devam ettiğini dile getiren Öner, “Kadınlar boşanmak istedikleri eşleri, ayrılmak istedikleri partnerleri, ağabeyleri, babaları ve en yakınlarındaki erkekler tarafından şiddete maruz kaldı veya öldürüldü. 2023 yılının ilk 10 ayında Türkiye genelinde 253 kadın katledildi, 188 kadının ölümü şüpheli olarak kayıtlara geçti. Adana’da 16 kadın katledildi, şüpheli kadın ölümü ise 5’tir” dedi.

İHD Kadın Komisyonu üyesi Belgin Işık’da Adana’da ilk 10 ayda gerçekleşen kadın cinayeti raporunu açıkladı. Işık, “Adana'da 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde toplam 16 kadın katledilmiştir. Ocak ayında 1, Mart ayında 2, Mayıs ayında 6, Haziran ayında 2, Ağustos ayında 2, Ekim ayında 3 kadın cinayeti gerçekleşti.  Şubat, Nisan, Temmuz ve Eylül aylarında kadına yönelik ölümle sonuçlanan bir olay yaşanmamış. -Erkekler tarafından ateşli silahlar, kesici aletler kullanılarak ve elle boğularak kadınlar katledilmiştir. 16 kadından 10’u   ateşli silahlar, 5’i  ise kesici aletler kullanılarak, 1’i  ise elle boğularak katledilmiştir.  Erkekler, en fazla evlerde kadınları katletmişlerdir. Katledilen 16 kadının 13’ü  oturduğu evde katledilmiştir” diye konuştu..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.