TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İliç faciasına Adana Emek ve Demokrasi Güçleri tepki gösterdi

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı facianın ardından Adana Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
İliç faciasına Adana Emek ve Demokrasi Güçleri tepki gösterdi

Erzincan İliç'te 9 işçinin toprak altında kaldığı facianın ardından Adana Emek ve Demokrasi Güçleri basın açıklaması yaptı. Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Ali İhsan Ökten 2021 yılında yaşanan siyanür zehirlenmelerinde İliç’te yaptıkları incelemelerde rapor hazırlamış ve hazırladıkları raporu yayınladıklarına dikkat çekti.

İLKHABER Gazetesi'nden Bayram Bulut'un haberine göre; İsmet İnönü Parkı içerisinde bir araya gelen Adana Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri adına KESK Adana Dönem Sözcüsü Belgin Işık hazırlanan basın metnini okudu. Faciada 9 işçinin, toprak altında ve kayıp olduğunu belirten Işık, “Kayan toprakla birlikte siyanürün Fırat nehrine ulaştığına ilişkin endişeler var. Yaşanacak can kaybının yanı sıra büyük bir doğa katliamı söz konusu. Bu felaket, tüm uyarılara, meslek odalarının itirazlarına, İliç yöre halkının mücadelesine rağmen yerli ve yabancı tekeller eliyle gerçekleştirilen bir katliamdır. Bütün yaşam alanları, doğal zenginliklerimiz; barajlar, santraller, madenler ile nefessiz bırakılıyor. Doğu Anadolu’nun ve bölge halkının sağlığı için olumsuz sonuçları olacak bir ekolojik kıyımla karşı karşıyayız” dedi. 

Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Ali İhsan Ökten ise, 2021 yılında yaşanan siyanür zehirlenmelerinde İliç’te yaptıkları incelemelerde rapor hazırlamış ve hazırladıkları raporu yayınladıklarına dikkat çekti. Yaşanan durumun olabileceğini bildirdiklerini dile getiren Ökten, “2021 yılında yaptığımız açıklamada madenin tüm aşamalarında doğa ve insan sağlığı için tehditler içerdiği, biyolojik çeşitlilik, farklı su varlığı ve insan sağlığını tehdit edecek seviyede toksik kimyasal olan siyanürlü işleme işleminin yasaklanmasını ve siyanürün yasaklanmasını talep etmiştir. Ancak çevreciler ve TMMOB’nin de yaptığı uyarılar iktidar tarafından dikkat alınmadı. TTB olarak heyetimizi bugün sabahtan itibaren incelemeye başlamıştır. Raporu en kısa zamanda açıklayacağız” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.