TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hukuka sınırlama getiriliyor

Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık, yeni adli yıl nedeniyle verilen kokteylde, KHK’leri değerlendirdi:

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hukuka sınırlama getiriliyor

ADANA(İLKHABER) – Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gezi Çıtırık, hukuka ve avukatlık mesleğine sınırlama ve kısıtlamalar getirildiğini ileri sürdü.

Adana Barosu, 2016-2017 adli yıl nedeniyle bir açılış kokteyli verdi. Adana Barosu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kokteyle CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfükar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan ile çok sayıda avukat ve davetliler katıldı.

Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık ve eşi Semra Günaştı Çıtırık, davetlilerle tek tek ilgilendi. Baro Başkanı Avukat Çıtırık, açılışta yaptığı konuşmada, “Avukatlık mesleğinin vefakar ve cefakar bir şekilde yerine getirmeye çalışan güzide meslektaşlarım, stajını Adana Barosu'nda yapan sevgili genç meslektaşlarım, katılımızdan, göstermiş olduğunuz nezaketten dolayı Adana Barosu'nun tüm organları adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

“AVUKATLARA AĞIR YÜK VE GÖREV DÜYÜYOR”

Avukatlara her zamankinden daha ağır bir yük ve görev düştüğünü ifade eden Av. Çıtırık, şöyle konuştu:

“Türkiye, darbe süreciyle elbette hesaplaşacaktır. Türkiye'nin anayasal düzenini, parlamenter-demokratik rejimini yıkmak isteyenlerin, Türk Ceza Kanununda karşılığı olan hak ettikleri cezalandırılmaları almaları tek dileğimizdir.. Ancak adil yargılanma ilkesi ve masumiyet karinesine gölge düşürülmemelidir. OHAL kapsamında çıkarılan KHK 'lere bakıldığında kısıtlamaların, sınırlamaların yine hukuka ve avukatlık mesleğine yapıldığı görülmektedir. Hukuk, darbe dönemlerinde askıya alınır. Darbeyi yapanların da hukukla, mevzuatla pek işleri olmaz. Ama Türk milleti , demokratik kitle örgütleri, siyasi partileri ve yurttaşlarıyla birlikte eğer bu darbe girişimini engellediyse o zaman anayasa ve mevzuat yürürlüktedir. O zaman hukuk da yürürlükte kalmalıdır. Biz, hukuk devletinin, adil yargılanma ilkesinin, lekelenmeme hakkının işletilmesini, hükmen sabit oluncaya kadar kimsenin suçlanmamasını ve yaftalanmamasını dilemekteyiz. Yeni bir adli yıl açılışını yapıyoruz. İş yükümüz çok ağır. 3700 hakim ve savcının açığa alındığı, 2850'sinin ihraç edildiği bir dönemde, istinaf uygulamasının artık yürürlükte olduğu dönemde biz hukukçuları daha zor günler beklemektedir. Ama bu meslek böyle. Yeni adli yılın sağlıklı ve huzurlu geçmesini, ülkemizde de olağan bir sürece geçmesini dilemekteyiz. Daha özgür bir Türkiye'de yaşamak en büyük arzumuz. "

Konuşmanın ardından meslekte 30 ve 35 yılı dolduran avukatlara plaketleri ve baronun özel armağanları takdim edildi.

30 yılı dolduran avukatlar şunlar: Av. Veysel Güler, Av. Ramazan Akpınar, Av. Yakup Bulut, Av. Yılmaz Yazgan, Av. Şefika Ekizoğlu, Av. Mete Tayfun Turhanoğlu, Hidayet Elmas.

Av. Esat Semerci, Av. Yaşar Özandaç, Av. Mehmet Deprem, Av. Suphi Sevin, Av. İsmail Hakkı Ilıkoba ve Av. Memiş Yavuz da meslekte 35 yılını doldurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.