TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşireler ayda 80 ila 100 saat fazla mesai yapıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde hemşirelerin ayda 80 ila 100 saat fazla çalıştığı, bu çalışmalar karşılığında nöbet parası almadıkları ve zaman zaman nöbet izinlerinin biriktiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
Hemşireler ayda 80 ila 100 saat fazla mesai yapıyor

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde hemşirelerin ayda  80 ila 100 saat fazla çalıştığı, bu çalışmalar karşılığında nöbet parası almadıkları ve zaman zaman nöbet izinlerinin biriktiği öne sürüldü.

İlkhaber Gazetesi'nden Abdurrahim SAĞ'ın haberine göre;  Sendika olarak hastaneleri ziyaret eden sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde gözlemleyen Sağlık Sen Yönetimi hastane ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kez Balcalı Hastanesi’ni ziyaret eden sağlık sen yönetimi hemşirelerin fazla mesai ile ilgili sorunlarını dinledi. Yönetim, hemşirelerin ayda 80 ila 100 saat fazla çalıştırıldığını tespit ettiklerini belirterek, muhabirimizin sorularını yanıtladı.

adana

AYDA 80 İLA 100 SAAT FAZLA MESAİ

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Bacalı Hastanesi’nde çalışan hemşirelerin fazla mesaileri ile ilgili sıkıntıların yaşandığını söyledi. Bu durumu tespit ettiklerini anlatan Nennioğlu, “Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde gerçekleştirdiğimiz son ziyaretlerde, nöbet tutan hemşirelerin ayda ortalama 80 ila 100 saat fazla çalıştığı, bu çalışmalar karşılığında nöbet parası almadıkları ve zaman zaman nöbet izinlerinin biriktiği tespit edilmiştir. Hatta bazı çalışanların 250-300 saat civarında nöbet izni olduğu belirlenmiştir” dedi.

EK 33. MADDEDE BU HUSUSLAR AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE BELİRTİLMİŞTİR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek 33. maddesini hatırlatan Nennioğlu, “Oysa 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Ek 33. maddesi uyarınca, ameliyathane, yoğun bakım, acil servis ve diyaliz gibi yerlerde tutulan nöbetler, yüzde 50 artırımlı olarak ödenmek zorundadır. Bu ekonomik zorlukların yaşandığı dönemde, çalışanlara nöbet parası verilmemesi veya izin verilse bile artırımlı ödeme yapılmaması kabul edilemez bir durumdur. Ek 33. maddede bu hususlar açık ve net bir şekilde belirtilmiştir” diye konuştu.

RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ

Konuyla ilgili rapor hazırlayacaklarını dile getiren Nennioğlu, “Bu durumla ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlanarak rektörlüğümüze ve başhekimliğimize sunulacaktır. Ayrıca, 10 yıldır nöbet parası alamayan Balcalı Hastanesi çalışanlarının haklarını savunma noktasında, yetkili sendikanın bu ihmale sessiz kalması da eleştirilmektedir. Yıllardır Balcalı Hastanesi’nin adeta üvey evlat muamelesi gördüğü ortadadır” ifadelerini kullandı.

adana

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.