TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekim Birliği Sendikası Adana'dan çağrı yaptı; Bir canımızı daha kaybetmeliyim

Adana’da, 2022 yılında Konya Şehir Hastanesi’nde çalışırken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle Adana Şehir Hastanesi'nde Hekimler Birliği Sendikası açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2023 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hekim Birliği Sendikası Adana'dan çağrı yaptı; Bir canımızı daha kaybetmeliyim

Serhat Akarsu

ADANA (İLKHABER)-  Adana’da, 2022 yılında Konya Şehir Hastanesi’nde çalışırken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Ekrem Karakaya’nın ölüm yıl dönümü nedeniyle Adana Şehir Hastanesi'nde Hekimler Birliği Sendikası açıklama yaptı. Hekimler Birliği Sendikası adına Anestezi uzmanı Dr. Aslı İdem açıklama gerçekleştirdi.

Adana Şehir Hastanesi içerisinde yürüyüş gerçekleştiren Hekimler Birliği Sendikası üyeleri doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesini alkışlayarak protesto etti.

Uzman Doktor Ekrem Karakaya'nın bir yıl önce canice havattan koparılışının yıl dönümü nedeni ile toplanan Hekimler Birliği Sendikası üyeleri, daha önceleri kaybettikleri; Doç. Dr. Edip Uğurcan Kürklü-1988, Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı-2005. Dr. Ali Menekşe-2008, Op. Dr. Ersin Arslan-2012, Op. Dr. Aynur Dağdemir-2015, Op. Dr. Kamil Furtun-2015, Dr. Hüseyin Ağır-2016, Prof. Dr. Sait Berilgen-2017, Uzm. Dr. Fikret Hacıosman-2018 Hemsire Ömür Erez- 2022'de kamu kurumlarında canice katledilen meslek şehitlerini de andı.

Ülkede hekimler ve sağlık profesyonellerinin aldıkları zorlu ve ağır eğitimin karşılığında gereken savgı ve özlük haklarını alamadıklarını söyleyen Anestezi uzmanı Dr. Aslı idem, "aşırı iş yoğunluğu, düşük maaş ve nöbet ücretleri başta olmak üzere pek çok motivasyon düşürücü etkenin yanı sıra bir de iş ortamlarında doktorlar artık can güvenliğini de düşünmek zorunda kalmaktadır." diye konuştu. 

CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAYOR

Çalıştıkları kurumlar tarafından can güvenliklerinin sağlanamadığını, akşam evlerine sağ salim dönebileceklerinin garantisinin olmadıklarını düşündüklerini ifade eden İdem," Geçen yıl tam da bugün ülkemiz, meslektaşımız kardiyolog Ekrem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesinde görevi başında hasta muayene ederken canice katledilmesiyle sarsılmıştır. Bu korkunç olay, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddet sorununun en acı örneğidir ve tüm toplum için büyük bir endişe kaynağı olmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve bir hasta yakını tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya hakkında konuşan İdem," Doktor Ekrem Karakaya, mesleğine olan sevgisi ve özverisiyle tanınan bir hekimdi. Hastalarına şefkatle yaklaşan ve kendini onların sağlığına adamış bir doktor olarak bilinirdi.Bu kabul edilemez acı olay, hekimlerin/sağlik profesyonellerinin güvenliği ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz sürdürülmesi açısından büyük bir tehdittir. Bu anma töreninde temel amacımız; toplumun tüm kesimlerini, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenliğini ve saygınlığını korumak için ortak bir çaba göstermeye çağırmaktadır. Hekimler ve sağlık profesyonelleri, insan hayatını kurtarma ve iyileştirme misyonunu yerine getirmek için gece gündüz çalışmaktadır." diye konuştu.

Doktorlar olarak kendilerini güvende hissetmek ve mesleklerini güvenli bir şekilde icra etmek isteyen hekimler, bu vesileyle, olayın yıldönümünde Doktor Ekrem Karakaya'yı bir kez daha saygı ve rahmetle anarken, "şiddetin her türüne karşı sıfır tolerans" ilkesinin benimsenmesini de talep ettikerlini vurguladı.

Sağlık profesyonellerine yönelik şiddetin sona erdirilmesi için toplumun tüm kesimlerine çağrı yapan Aslı İdem, sağlık kurumlarını; Sağlık Bakanlığını ve tüm yetkilileri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Sağlık hizmetlerinde güvenliğini sağlamak için önlemlerin artırılması, bu konuda farkındalığın artması için şiddetin kabul edilemeyeceğini topluma anlatmanın öncelikli görev olmasını isteyen İdem, sözlerine şöyle devam etti;

 "Caydırıcı ve etkin yasal önlemler hem sivasiler hem de basın tarafından şiddeti kınayan ve affedilmeyeceğini vurgulayan söylemler ile mevcut yasaların etkili şekilde uygulanmasının yanı sıra sağlık kurumlarına/ hastanelere girişte etkin güvenlik önlemlerinin eksiksiz uygulanması temel taleplerimizdendir."

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İdem, Yaşatırken yaşamak en insani hakkımızdır." diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.