TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç avukatlar mesleğe adım attılar

Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayarak ruhsat almaya hak kazanan genç avukatlar Pınar Bulut, Nalin Dinler, Fidan Oğuz ve Deniz Kardelen Çekin düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Genç avukatlar mesleğe adım attılar

ADANA(İLKHABER)-Adana Barosu'nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayarak ruhsat almaya hak kazanan genç avukatlar  Pınar Bulut, Nalin Dinler, Fidan Oğuz ve Deniz Kardelen Çekin düzenlenen törenle yemin ederek mesleğe adım attı.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonun'da gerçekleştirilen ruhsat törenine  Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe, Av. Sinem Tanrısınatapan Keskin, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Furkan Kılıç, genç avukatların ailesi ve  çok sayıda davetli katıldı.

Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş tarafından okunan yemin metni ruhsat alan genç hukukçular tekrarladı. Yeminin ardından çiçeği burnunda avukatlar cübbelerini yanlarında staj yaptıkları büro avukatları Av. Mehmet Fatih Öztürk, Av. Mustafa Serdar Demirtaş ve Av. Ebru Atıcı Sevindik giydirdi.

CÜBBESİNİ OĞLU GİYDİRDİ

Törende; hemşirelik mesleğini ifa ederken Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de başarıyla bitiren Fidan Oğuz'a meslek yemininin ardından cübbesini yanında staj yaptığı Av. Kamil Toprak ile 12 yaşındaki oğlu Mehmet Yağız birlikte giydirdi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmasına geçtiğimiz hafta sonu vefat eden değerli meslek büyüğümüz ve üstadımız Av. İbrahim Çağlar'ı anarak başladı.

Av. Küçük, avukatlığa adım atan genç meslektaşlarını ve ailelerini kutladı, başarılı, uzun ve kazançlı bir meslek hayatı diledi.

Adana Barosu'nun avukat sayısı ile güçlendiğini belirten Av. Küçük, avukatlık mesleğinin tarih boyunca öne çıkan önemli meslek gruplarından biri olduğunu vurguladı. Avukatlığın bir sorumluluk mesleği ve yaşadığı dönemin tanığı olma yönüyle kamu görevi olduğunu ifade etti.

Av. Küçük, "Bu öyle bir meslektir ki toplumsal ve sosyal olaylara duyarlılık gerektirir. Uluslararası Sözleşmeleri de (Turin İlkeleri ve Havana Kuralları) mesleğimize önemli yükümlülükler  yüklemektedir. Bu bilinçle mevcut olan 30 komisyonumuzun içerisinde görev almanızı bekliyorum. " dedi.

ÜLKEMİZDEKİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ.

TBMM Sağlık Komisyonu’nda ihraç edilen doktorlara çalışma sınırı getiren değişiklikle ilgili olarak Baro Başkanı Av. Veli Küçük; “Bu düzenleme devletin güvenliğini tehlikeye düşüren terör örgütleri ile irtibatlı olduğu düşünülen sağlık mensuplarıyla ilgili yapılmak istenen düzenlemeydi. Yap boz tahtasına dönen yasalaşma çalışmaları barolardan ve meslek örgütlerinden gelen yoğun tepkiler üzerine, çok değişik hale getirildi.

"AÇLIĞA TERK EDİLMEMELİ"

Doktorların, sağlık çalışanlarının hastanelerde ve Acil Servislerde uğradıkları saldırılara getirilen cezaları düzenleyen yasa tasarısı çalışma özgürlüğünü kısıtlaması, ihraç edilmesi durumunda çalışma alanlarını ortadan kaldırması boyutuyla üzüntü vericiydi. İnsanların kendileriyle birlikte ailelerini de açlığa mahkum etme yönüyle hak ihlali doğurmaktaydı. Bu düzenlemeyi kabulü etmek mümkün değildi. Kişi suça bulaştıysa, mesleği ne olursa olsun devlet onun hakkında yasal işlem yapmalı ve cezalandırılmalıdır. Ama OHAL gerekçe gösterilerek çok daha farklı, sert ve acımasız uygulamalar hem Anayasımıza aykırı, hem de AİHS'ye aykırıdır. En son ortaya konulan eleştiriler üzerine ihracından sonra Sosyal Güvenlik Kurumlarıyla anlaşmalı hastanelerde çalışma önerisi kaldırıldı.

"TOPLUMSAL BARIŞ VE HUZURA İHTİYACIMIZ VAR"

İhraç edilen veya güvenlik soruşturması nedeniyle kamuda çalışması sakıncalı görülen doktorların 450 gün bekleme süresi ve  tazminat ödenmesine ilişkin hükümlerden de vazgeçildi. Bizim önerimiz şu: güzel ülkemizin toplumsal huzura, barışa, uzlaşmaya ve aydınlanmaya ihtiyacı var. Bunun için toplumun tüm kesimlerini bir araya getirici bakış açısını yaşama geçirmek gerekir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.