TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziler Günü Adana’da yürüyüşle kutlandı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
Gaziler Günü Adana’da yürüyüşle kutlandı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir” dedi.

İlkhaber Gazetesi'nden M.Şükrü KÖSEOĞLU'nun haberine göre;  Adana’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yürüyüş ve tören düzenlendi. Sabah saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinden toplanan gazilerden oluşan kalabalık, Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Ellerinde Türk Bayrakları taşıyan kitle Atatürk Parkı içerisinde yapılacak tören alanında yerini aldı.

Buradaki törende,  Atatürk Anıtı'na Adana Valilisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, tarafından çelenk sunuldu. Çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup daha sonra İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte bayraklar göndere çekildi.

​​adana

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Coşkun Adaber, törende günün anlam ve önemine ilişkin bir açıklama yaptı. Vatanın şehit ve gazilerin eseri olduğuna dikkat çeken Adaber, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir” dedi.

 Adaber, Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasından sonra Türk Milleti adına TBMM’si 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına zaferin mimarı Başkomutan Mustafa kemal Atatürk’e " gazı" unvanı ile "mareşal" rütbesini tevcih ettiğini hatırlatarak, “Bugün, bu unvanın varılışının 103.yıldönümünde gazı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz” diye konuştu

.adana

Gaziler günü hakkında bilgiler veren Adaber, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür Başkomutan Mustafa kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusu, yunan ordusunu Polatlı yakınlarında Sakarya’da, 22 gün 22 gece suren dünyanın en uzun ve kanlı meydan muharebesinde yenerek, bozguna uğrattı. Çareyi kaçmakta bulan yunan ordusu, bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akıbete uğratılarak 9 eylül 1922'de topraklarımızdan tamamen atıldı. Böylece Yunanlıların küçük hayalleri egenin serin sularında son buldu” şeklinde konuştu.

Hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletin, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saydığını belirten Adaber, “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir. Tarihin  her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen azız milletimiz, bu uğurda şehit ve gazı olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde vardığı varoluş mücadelesinin şifresi "ölürsem şehit, kalırsam gazı" deyisinde saklıdır” ifadelerini kullandı.

Adaber sözlerini şöyle tamamladı;

“Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet, bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekûn saldırılarına karsı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimiz ile, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm gazilerimize bu özel günümüzde rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olanlara sağlıklar diliyorum.”

adana

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.