TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Feke'de su sorunu: Mahalleli yıllardır katır ve eşeklerle su taşıyor

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi'nde, yıllar önce yapılan içme suyu hattından bu yana su akmaması, mahalle sakinlerini katır ve eşeklerle su taşımak zorunda bıraktı. Durumun haber olmasının ardından Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 13:52
Kaynak: İHA
Feke'de su sorunu: Mahalleli yıllardır katır ve eşeklerle su taşıyor

Adana’nın Feke ilçesine bağlı Ormancık Mahallesi’nde yıllardır süren su sorunu, mahalle sakinlerini zor durumda bırakıyor. İçme suyu hattının yapılmasının ardından mahalleye bir daha su ulaşmayınca, vatandaşlar en yakın çeşmeden katır ve eşeklerle su taşımak zorunda kalıyor. Bu durumun gündeme gelmesiyle Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, mahalleyi ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinledi.

Ormancık Mahallesi'nde yıllar önce yapılan içme suyu hattından bu yana mahalleye su gelmiyor. Mahalle sakinleri, yıllardır su ihtiyaçlarını gidermek için zor şartlarda su taşımak zorunda kalıyor. Mahallede yaşanan bu su krizi üzerine harekete geçen Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, suyu olmayan mahalleye giderek vatandaşlarla görüştü.

feke su sorunu

"Sorunların Çözümü İçin Tüm İmkanları Seferber Edeceğiz"

Mahalle sakinleriyle yaptığı görüşmede sorunların çözümü için yoğun çaba sarf edeceklerini belirten Başkan Özen, "Göreve geleli 5 ay oldu. Sizlerin güvenini boşa çıkarmamak, sorunların yerinde tespiti için el birliği ile tüm ekiplerimiz sahada. Su kaynaklarımız var. Bunun sizlere doğru ulaşımı için, sorumluluk sahamız olmamasına rağmen Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilgili devlet kurumları ile tüm imkanlar kullanılarak gereken yapılacak" dedi.

Başkan Özen, sadece Ormancık Mahallesi için değil, su ve yol sorunu yaşayan diğer 48 mahallede de eksiklikleri gidermek için çalışacaklarını ifade ederek, "2 yıl içinde hedefimiz, yıllardır süren sorunları bertaraf ederek Feke halkının temel ihtiyaçlarını çözmek. Ardından çocuklarımız için parklar, kadınlarımız için sosyal alanlar oluşturmak ve gençlerin ilçemizden göçünü önlemek için projelerimizi hayata geçireceğiz. Sizler bana güvenip oy verdiniz, ben de bu güveni boşa çıkarmadan sizler için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

Zeydan Karalar’dan Ormancık’a Müjde

Ziyaret sırasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı telefonla arayan Özen, vatandaşların taleplerini iletti. Başkan Karalar, Ormancık Mahallesi'ndeki su sorununun çözülmesi için tüm ekiplerin özveri ile çalışacağını belirterek, "Sorunun çözümü için ASKİ ekipleri yerinde çalışma yapacak" diyerek mahalleliye müjde verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.