TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Feke'de başlayan lavanta hasadı görsel şölene dönüştü

Feke Belediyesi, sosyal medya hesabından Feke'de başlayan lavanta hasadını duyurdu. Hopka Dağı eteklerinde bulunan atıl tarlaları ekonomiye kazandıran Fekeli kadınlar, lavanta hasadına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 11:42
Kaynak: Meryem Ünal
Feke'de başlayan lavanta hasadı görsel şölene dönüştü

Feke Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ilçedeki lavanta hasadının başladığını duyurdu. Hopka Dağı eteklerinde yer alan atıl tarlaları ekonomiye kazandıran Fekeli kadınlar, bu yıl lavanta hasadına başladı. Sosyal medya paylaşımında, “Dualarla başlayan hasatta ellik ve orak ile toplanan lavantalar şifalı yağ yolculuğu için kazanlara atıldı. Hasat sürerken görsel şölen oluşturan lavanta bahçeleri, ziyaretçi akınına uğruyor” ifadelerine yer verildi.

“Hopka Dağinin bu güzelliğini ülkemizde herkesin görmesini istiyoruz”

Hopka Dağı

Feke Belediye Başkanı Cömert Özen, "Yıllar önce bıraktığım ellik orağı bu hasatta yeniden elimize aldık. Tapan halkımızla berber birliğimiz beraberliğimiz daim olsun. Hasadımızın bereketli olmasını temenni ediyorum. Adana’yı ve ülkemizin her bölgesinden vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz. Bu doğayı, bu samimiyeti, Hopka Dağinin bu güzelliğini ülkemizde herkesin görmesini istiyoruz" diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.