TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Adana Adliyesi önü çift yönlü trafiğe açıldı

Adana’nın Seyhan İlçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan eski Adana Adliyesi önündeki yol çift yönlü trafiğe açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2023 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Eski Adana Adliyesi önü çift yönlü trafiğe açıldı

Bayram Bulut – Ahmet Akdeniz Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Adana’nın Seyhan İlçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan eski Adana Adliyesi önündeki yol çift yönlü trafiğe açıldı.

Eski Adana Adliyesi önü çift yönlü trafiğe açıldı 4

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında çarşı merkezinde trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için 5 caddede ‘tek yön’ uygulaması başlatılmıştı. Kapatılan caddelerin arasında Adana Adliyesi’nin olduğu İnönü Caddesi de yer aldı. İnönü Caddesinin eski Adana Adliyesi önünde bulunan kısım dönemin adliye binasının korunması amaçlı yolun büyük bir bölümü beton bariyerlerle kapatıldı. Tek yöne düşürülen yolun dar olması zaman zaman tepkilere neden olsa da bu uygulama Adana Adliyesi taşınıncaya kadar devam etti.

Eski Adana Adliyesi önü çift yönlü trafiğe açıldı

Adana Adliyesi’nin yeni yerine taşınmasının ardından yolun ortasına konularak kapatılan beton bariyerli kısım kaldırıldı. Yol 4 şerit olarak tekrar tek yönlü trafiğe açıldı. Ancak son alınan kararla tek yön olan bu yol çift yöne çevrildi. Cemal Gürsel Caddesi’nden gelen araç trafiği sadece sola dönüş varken, son yapılan değişiklikle sağa ve sola dönüşler verildi. Yapılan bu çalışmayla Cemal Gürsel Caddesi’nden sola dönen araçların oluşturduğu yoğunluk azaldı. Bu yöne dönen araçlar buradan D-400 Karayolu’na çıkarak Girne Köprüsü istikametine doğru seyrediyorlardı. 

Eski Adana Adliyesi önü çift yönlü trafiğe açıldı 2

Çift yönlü trafiğe açılan Adliye önü İnönü Caddesi trafiğini kısmen de olsa rahatlattı. Esnaflar ve sürücülerde yapılan bu çalışmayı olumlu karşıladı. Sürücüler, Çarşıdan geldiklerinde Cemal Gürsel Caddesine döndüklerini ve buradan tekrar İnönü Caddesi üzerinden D-400 Karayolu’na çıktıklarını dile getirdi. Bu nedenle özellikle İsmet İnönü Parkı Kavşağında büyük kargaşa içerisinde kaldıklarını dile getiren sürücüler, yapılan bu çalışmanın yerinde ve güzel olduğunu savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.