TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirdağ: Türkçe olmayan tabela sayısı artıyor

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, Türkçe dışı tabelalar konusunda belediyeleri uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2024 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
Demirdağ: Türkçe olmayan tabela sayısı artıyor

MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ, Türkçe dışı tabelalar konusunda belediyeleri uyardı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı ikici oturumu gerçekleşti. Oturuma Meclis Başkan Vekili Göktürk Boyvadaoğlu başkanlık yaptı. Açılış yoklamasının ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; İlk olarak söz alan MHP Grup Başkan Vekili Cemal Demirdağ son dönemde giderek artan Türkçe yazılı olmayan tabelalar konusuna dikkat çekti.

Yabancı tabela sayısının arttığını anlatan Demirdağ, “Kentimizde çok fazla yabancı yazılı tabelalar bulunmakta. Özellikle aşağı mahallelerde bu giderek artmakta. Ben daha önce yaptığım konuşmadan sonra bir çalışma yapılmıştı ama hala bu bölgelerde Türkçe dışında tabelalar kullanılmakta. Bir ülkenin geleceği ve dili konusunda çok önemli olan tabelalarla ilgili bir standart var. Bu standartlara uygun çalışma yapılmasını talep ediyorum” dedi.

Bu işyerlerinin ruhsatsız olduğu ve işyeri açma belgelerinin olmadığı yönünde şikayet aldıklarını aktaran Demirdağ, “Bir diğer konu ise, yine ilçe belediyelerimizi ilgilendiriyor. Bu bölgelerdeki esnafların durumu ile ilgili baktığımız zaman aldığımız şikayetlerde birçoğunun ruhsatsız ve işyeri açma belgelerinin olmadığı söyleniyor. Bununla ilgili açma ruhsatları kontrol edilmesi çok önemlidir” diye konuştu.

Kentin sorunlarına vurgu yapan Demirdağ, “5 Ocak Meydanımız var. Oradaki esnaflar yol kenarındaki ağaçların budanması ve temizlenmesi gerektiğini istiyor. Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı’nda İsrail Kavcuğu denilen ağaçlara müdahale edilmeli. Budanmaları yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Avdullah Avcı, CHP ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı eleştirdi. Avcı, “CHP son dönemde şöyle bir uygulamaya gidiyor. Her ay bir gündem konusu belirliyorlar. Gneel siyasete dair konuşuyorlar. Geçen ay eğitim üzerine konuştu özgür başkan bu ayda adalet üzerine konuştu.  Hükümetin buradaki temsilcilerine söz vermemek adil değil” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Altıok’da, söz alarak yaptığı konuşmada; “Herhangi bir vesayet altında değilim. Genel merkezimiz Belediye meclislerinde eğitim politikası ile ilgili konuşulması istendi. Ben üstün körü geçtim ama demek ki ne kadar iyi hazırlanmış bir metin. Mecliste en fazla söz alan ve hakkınız olduğu için en demokratik şekilde konuşmalarını yapan siyasi partisiniz” dedi.

Türkiye’de ki adalet sistemi ile ilgili konuşmasına vurgu yapan Altıok, “Ben yargı sistemine ilgili bir sorun var. Türkiye’de insanlar mahkemede eşit şekilde yargılanacağına inanmıyor. Karşımdaki nüfuslu birimi diye bakıyor” diye konuştu.

Göktürk Boyvadaoğlu’da mahkeme seyrinin çok ağır işlediğini söyledi. Bunların bir an evvel düzeltilmesi gerektiğini anlatan Boyvadaoğlu, “Mesela bizim oralarda bir hırsızlık çetesi var girip bir ay sonra geri çıkıyorlar. Ben vatandaş olarak konuşuyorum. Yapılan eleştirileri doğruysa kabul etmek, yanlışsa düzeltmek gerekir” şeklinde konuştu.

 Ardından gündem maddeleri görüşülerek gerekli karara bağlandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.