TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Çukurova'nın gençleri, ülkeleri için hayal kurmalı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen TEKNOFEST 2024 etkinliğinde konuşarak gençlere ve Türkiye’nin teknoloji hamlelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Çukurova'nın gençlerine seslenirken, milli teknoloji hamleleri ve bölgedeki stratejik projelere dikkat çekti. Konuşmasının ana başlıklarında Türkiye'nin teknoloji, ekonomi ve savunma alanlarındaki gelişmeleri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 23:26
Muhabir: SARE ALİYE AKÇAY
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Çukurova'nın gençleri, ülkeleri için hayal kurmalı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da düzenlenen TEKNOFEST 2024 etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Çukurova'nın gençlerine seslenen Erdoğan, Türkiye’nin milli teknoloji hamleleri ve bölgedeki havalimanı projelerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

"Türkiye, Eski Türkiye Değil"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin son 22 yılda gerçekleştirdiği atılımları vurguladı. "Son 22 yılda birçok engeli kaldırdık. Milli gelirde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık," diyen Erdoğan, savunma sanayiindeki yerli ve milli üretimin payını yüzde 80’e çıkardıklarını, Türkiye’nin insansız hava araçları alanında dünyanın ilk üç ülkesi arasında olduğunu belirtti.

''Şakirpaşa daha hayati görevler inşa edecek''

Cumhurbaşkanı, bölgedeki stratejik projelere de değindi. Adana ve Mersin’in gurur kaynağı olan uluslararası Çukurova Havalimanı'nın hizmete girdiğini hatırlatan Erdoğan, Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST’in, Türkiye’nin teknoloji alanında attığı adımları gençlere yakından tanıttığını söyledi. "TEKNOFEST, Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olacak gençlerimizin sahnesidir," ifadelerini kullandı. Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanmasına değinen Erdoğan, '' Şakirpaşa ne olacak diye endişelenen Adanalı gençlerimize sesleniyorum. Şakirpaşa daha hayati görevler inşa edecek. TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Burayı önemine uygun bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz.'' dedi.

teknofest adana cumhurbaşkanı erdoğan

Savunma Sanayiinde Güçlü Adımlar:  "Dün bize silah vermeyenlerle bugün ihracat yapıyoruz"

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltma hedefini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin kendi ürettiği tanklardan zırhlı araçlara, savaş gemilerinden insansız hava araçlarına kadar geniş bir yelpazede güçlü konuma geldiğini belirtere, ''Bugün hepimizi gururlandıran TEKNOFEST'e ulaşmak asla kolay değildi. 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. İçerden ve dışardan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.'' dedi.

"Sabır Acıdır, Ama Meyvesi Tatlıdır"

Gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Erdoğan, " Bugün Adana gençlerimizin coşkusuyla maşallah bir başka güzel. Gözlerinin ışıltısında aydınlık yarınlarımızın müjdesi olan siz gençlerimizle Adana ve Şakirpaşa bugün çok farklı. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin göz kamaştıran ürünleri yok. Burada aynı zamanda Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olacak genç yüreklerimiz, parlak zihinlerimiz var. Burada yarının Hezarfen Ahmet Çelebileri, Cezerileri, Ferganileri, Ali Kuşçuları, Aziz Sancarları var. Bizim eksiklerimizi telafi edecek olanlar sizlersiniz. Unutmayın sizler, Türkiye'nin umudusunuz. Sizler, Türkiye'nin istikbali, Türkiye'nin aydınlık yarınlarısınız. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak sizlerden isteğim, hayallerinizin peşinden gitmeyi asla bırakmamanızdır. Karşılaştığınız zorluklara aldırmadan sabırla, inançla hedeflerinize doğru yürümekten asla vaz geçmeyin. "Yapamazsınız, başaramazsınız" diyen zihni köleleştirilmiş, iradesi esir alınmış felaket tellallarına kulak asmayın. Unutmayın; sabır acıdır, zordur, çetindir ama meyvesi daima tatlıdır. İnancın ve azmin elinden Allah'ın izniyle hiçbir şey kurtulamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çukurova'nın gençleri, ülkeleri için hayal kurmalı 3

''Türkiye eski Türkiye değil''

Türkiye'nin 22 yıl öncesi gibi olmadığını söyleyen Erdoğan,'' Tüm bunları söylerken, şu gerçeğin farkında olarak söylüyorum. Türkiye, artık eski Türkiye değil. Türkiye, 22 yıl öncesinin Türkiye'si asla değil. Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye'de yaşıyoruz, yaşıyorsunuz.Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık. Milli gelirde tarihimizde ilk kez 1,1 trilyon dolar sınırını aştık. Nereden nereye… Savunma sanayiinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80'lere çıkardık. İnsansız Hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız. Araştırma-Geliştirme merkezi sayımızı sıfırdan 1328'e çıkardık. Buralarda 66 bin 250 projeyi tamamladık, 14 bin 634 proje ise devam ediyor. 22 yıl önce sadece 2 teknopark vardı, bugün 104 teknoparkımız var. Tasarım merkezimiz yokken, bugün 332 tane tasarım merkezine sahibiz. Buralarda da 13 bin 101 proje tamamlandı, 2 bin 262 proje devam ediyor. Daha bunlar gibi saymaya kalksak saatler alacak güçlü bir altyapıyı son 22 yıl içerisinde ülkemize kazandırdık. Merkezinde siz gençlerimizin olduğu 21'inci Yüzyıl Türkiye'sini; ilimle, teknolojiyle inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Bakınız, Yeni Türkiye'yi, büyük ve güçlü Türkiye'yi yansıtan en önemli tablo, bu sene 10'uncusu düzenlenen Teknofest'tir. Her geçen yıl katılımcı sayısı artan, ziyaretçi rekorları kıran Teknofest, çok geniş yelpazedeki yarışmalarıyla teknoloji ekosistemine ışık tutuyor. Teknofest; dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bizlere çok net biçimde gösteriyor. Teknofest, bir gençlik destanıdır, Teknofest, bir teknoloji devrimidir, Teknofest, bereketli anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir.'' ifadelerini kullandı.

''TEKNOFEST dalga dalga büyüyor''

''2018'de 14 farklı kategoride toplam 4 bin 333 takım ve 20 bin yarışmacıyla başlamıştık. Geçen sene İstanbul, Ankara ve İzmir'de 41 farklı kategoride 333 binden fazla takım, 1 milyondan fazla yarışmacı ile 4,5 milyon ziyaretçiye ulaştık.
Teknofest Adana'ya ise 50 farklı kategoride 790 binden fazla takım, 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu. Ziyaretçi bakımdan da yeni bir rekora imza atacağımıza inanıyorum. Adana ve Mersin başta olmak üzere Akdeniz bölgesindeki tüm gençlerimizi, tüm çocuklarımızı Şakirpaşa'ya davet ediyorum'' 

erdoğan adana

''Bölgede sinsi bir plan uygulanıyor''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında bölgedeki güncel insani krizlerede dikkat çekti. Erdoğan, Gazze'deki İsrail saldırılarına ve katliamlara karşı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bu süreçte uluslararası hukukun hiçe sayıldığını ifade etti. Ayrıca, Batılı güçlerin bu çatışmalara sağladığı destekten bahsetti. Bölgedeki barış sürecinin sürekli olarak provoke edildiğini belirten Erdoğan, sadece Gazze ve Lübnan'ın değil, genel olarak bölgede sinsi bir planın uygulanmakta olduğunu vurguladı.

''Devlet destekli siber saldırılara ve dijital terör eylemlerine karşı mukavemetimizi sürekli güçlendiriyoruz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin elektronik harp ve milli yazılım konularındaki hedeflerine vurgu yaparak, teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda tasarlayan ve üreten bir ülke olma yönünde emin adımlarla ilerlediklerini belirtti. Türkiye'nin, savunma sanayisinde dışa bağımlılığı azaltma ve yerli üretimi destekleme çabalarını sürdürdüğünü vurguladı. Ayrıca, siber saldırılara karşı dayanıklılığın artırılması ve geniş bir yelpazede savunma sistemleriyle güçlenme konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.