TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova yarın yanacak!

Eyyam-ı bahur sıcaklarının ardından gelen Basra sıcakları Çukurova'da yaşamı olumsuz etkileyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre yarın Adana'da ve Osmaniye'de hava sıcaklığı 45 derece olacak, Mersin 43, Hatay 42 dereceyi görecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2023 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova yarın yanacak!

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, ülkenin farklı bölgelerindeki sıcak hava dalgası etkisini arttırarak yaşamı olumsuz etkileyecek.

Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Eyyam-ı bahur sıcaklarının ardından gelen Basra sıcaklarının etkisiyle mevsim normalinin çok üstünde sıcaklıklar görülecek. Adana'da ve Osmaniye'de yarın hava sıcaklığı 45 derece olacak, Mersin'de 43, Hatay’da 42 dereceyi bulacak.

Çukurova yarın yanacak! -2 (1)

UZMANLAR UYARDI

Uzmanlar, etkisini artıracak hava sıcaklığına karşı vatandaşları uyardı. Vatandaşların güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu 10.00 ve 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları gerektiğini belirten uzmanlar,  “Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol giysiler tercih edilmeli, mutlaka şapka giyilmeli, güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalı, güneş koruyucu kremlerden faydalanılmalı.   Aşırı sıcaklarda, yaşlı, hamile, bebek ve çocukları; kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet, dolaşım-solunum problemleri, böbrek yetmezliği gibi kronik hastalığı olan kişiler daha dikkatli olmalı.” dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.