TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Barut: Yargıtay'ın Can Atalay kararı hukuksuzluk

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından verilen TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki ihlal kararına yönelik hükmüne sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP'li Barut: Yargıtay'ın Can Atalay kararı hukuksuzluk

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Milletvekili Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi ihlal kararına sert tepki gösterdi. TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Barut, "Yargıtay eliyle yapılan açık bir hukuksuzluk örneğidir. Anayasal suçtur. Bu karar Anayasal düzene açık bir meydan okumadır. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir! Hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz!" dedi.

Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan vahim durumu eleştirerek, "Ülkemizde uzun süredir, 'Hak, hukuk, adalet' şiarıyla mücadele eden bizlerin, ne kadar haklı bir talep için çaba gösterdiğimiz bir kez daha anlaşılmıştır. Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki ihlal kararına karşı verdiği hüküm asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Adalet mülkün temelidir" ilkesini hatırlatarak Anayasa ve adalet vurgusu yapan Barut,, "Yargıtay eliyle yapılan açık bir hukuksuzluk örneğidir. Anayasal suçtur. Bu karar Anayasal düzene açık bir meydan okumadır. Derhal bu yanlıştan dönülmelidir! Bilindiği gibi, 'Adalet mülkün temelidir.' İktidar başta olmak üzere, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerini, tüm yargı mensuplarını Anayasa’ya, yasalara ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uymaya davet ediyoruz. Hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz!" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.