TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çerkezoğlu Balcalı’da çalışanlarla bir araya geldi

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde işçilerle bir araya gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Dev Sağlık İş’in toplu sözleşme için birinci şart olan iş kolu barajını geçtiğini, Balcalı’da çoğunluğu sağladıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
Çerkezoğlu Balcalı’da çalışanlarla bir araya geldi

Öz Sağlık İş’in yetkili olduğu Balcalı Hastanesi’nde bir süredir sendika değiştirmek için çalışmalar yürüten işçiler ve üyesi oldukları Dev Sağlık İş yöneticileri Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nu ağırladılar. Öz Sağlık İş 2023'ün ağustos ayında Çukurova Üniversitesi’nde görev yapan 1843 işçi adına toplu iş sözleşmesi imzaladı. Ocak ayında imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü'nün kopyası olan sözleşmenin enflasyon karşısında kısa sürede ezilmesi işçilerde tepkilere neden oldu.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre;İşçiler Çerkezoğlu’na DİSK’e bağlı Dev Sağlık İş’in barajı aşıp aşmadığını, işyerinde yetkiyi sağlayacak sayıya ulaşıp ulaşmadığını sordu.  İşçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Taşeron işçinin sendikası olmaz” diyenlere karşı omuz omuza verilen mücadelenin emek tarihine geçtiğini belirterek “O süreçten bugüne, evet kadroya geçirdiler bizi. Ama içi boş bir kadro. Taşerona bile rahmet okutacak bir süreci yaşattılar bize. Taşerondan kadroya geçiş sürecinde bütün kamudaki işçi arkadaşlarımız kendi iş koluyla kadroya geçti. Bir tek sağlık iş kolunu değiştirdiler. Sizi üç buçuk yıl sözleşmesiz bıraktılar. Ve o dönemde de işte bir konfederasyona sağlık sendikası da kurdurup DİSK bu iş kolunda olmasın diye bir tezgah kurdular” dedi.

Çerkezolu, “Sağlık işlerinde çalışan tüm işçi arkadaşlarımız bu iki sendikadan da bize hayır gelmeyeceğini gördü. Yaşanan hak kayıplarını gördü. Tüm baskılara, bize hakaret anlamına gelen bütün rüşvetlere rağmen Türkiye'nin dört bir yanında tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçileri tekrar sendikamızın DİSK'in çatısı altında yan yana geldi. Bugün burada çok açık bir biçimde söylüyoruz ki sendikamız ve sağlık iş önümüze konulan o iş dolu barajını yıktı geçti arkadaşlar. Önümüzdeki aylar yeni yetki dönemleri. Şimdi iş yerlerinde hastanelerde de çoğunluğu alıyoruz. Ve birçok üniversite başta olmak üzere sağlık işçisinin hakkını hukukunu o masalarda aldığı ilk toplu sözleşmeleri de bu yıl içerisinde hep beraber imzalayacağız” şeklinde konuştu.

Hastane’de çalışan yaklaşık 2 bin işçinin çoğunluğunun Dev Sağlık İş üyesi olduğunu dile getiren Çerkezoğlu, “Önümüzdeki süreçte hem toplu sözleşmelerimizle örgütlenmemizi büyüterek bütün bölgelerde temsilcilikleri, şubelerimizi açarak, işte 9 Haziran'da Adana Çukurova Bölge Şube’mizin genel kurulu olacak, yine birlikte olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Toplu sözleşmeyi kapalı kapılar arkasında imzalayan bir sendika olmadıklarını ifade eden Çerkezoğlu, “Kamu çerçeve protokolünü konfederasyonlar sözleşme diye önümüze koyuyorlar. Nerede iş koluna ait haklar? Nerede kırk saat? Nerede gece mesaisi? Nerede enflasyon farkı? Nerede risk pirimi? Nerede güvenlik arkadaşlarınızın hakları? Nerede teknikler? Hiçbiri yok. Dolayısıyla biz o masaya bin dokuz yüz arkadaşımızın hepsiyle oturacağız. Bir ay sonra bu hastanede bölüm bölüm toplantılara başlayacağız. Çünkü her yerin sorunu farklı, hedefleri farklı. Talepleri farklı. Sonra her biri kendi toplu sözleşme temsilcisini belirleyecek. Bütün birimler belirleyecek. Otuz, kırk, elli kişilik belki hastanemizde bir toplu sözleşme komisyonumuz olacak. Ve o arkadaşlarımız gelecekler sendikada oturacağız. Yöneticiler, uzmanlar, avukatlar hep birlikte o toplu sözleşme taslağını hep beraber yapacağız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.