TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Can Yıkım’dan Geleneksel Aşure Etkinliği

Adana başta olmak üzere bölgede yıkım ve hafriyat çalışmalarıyla tanınan Can ailesi, sosyal sorumluluk bilinciyle geleneksel olarak düzenledikleri aşure etkinliğine bir yenisini daha ekledi. Bu yılki etkinlik, siyasetin ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 16:56
Kaynak: Gamze Pehlivan
Can Yıkım’dan Geleneksel Aşure Etkinliği

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer’in de katıldığı aşure etkinliği, 7 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında Muharrem Ayında yapıldı. Etkinlikte birlik ve beraberliği vurgulayan protokol üyeleri, aşure günlerinin toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli bir gelenek olduğunu belirtti.

Etkinliğimiz Birlik ve Beraberliğimizi Artırsın

Etkinlikte konuşan Seyfettin Can, aşure gününün Türkiye çapında yaygın olarak bilinen ve hemen hemen bütün inanç gruplarının paylaştığı ortak bir gelenek olduğunu vurguladı. Can, “Aşure Günü denmesinin nedeni, belirli bir takvime bağlı olarak, çeşitli nedenlerle kutsallık atfedilen bazı yiyeceklerin, özel bir pişirme tekniğiyle pişirilmesi sonucu 'aşure' adı verilen törensel bir yemeğin hazırlanmasıdır. Bu gelenek, Türkiye genelinde bütün canlılığıyla yaşatılmaktadır. Etkinliğimiz birlik ve beraberliğimizin daim olmasına vesile olsun. Bu doğrultuda etkinliğimize katılan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Can Yıkım’dan Geleneksel Aşure Etkinliği

Sıcak ve Samimi Buluşma

Aşure hazırlanması ve dağıtımı sırasında, etkinliğe katılan vatandaşlar, siyasilerle sıcak ve samimi bir ortamda buluşarak sohbet ettiler. Etkinlik, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi. Can ailesinin bu anlamlı etkinliği, katılımcılar tarafından büyük takdir topladı.

Can Yıkım’dan Geleneksel Aşure Etkinliği

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.