TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Göktaş, Hatay'da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışına katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye'deki temaslarının ardından karayolu ile Hatay'a geçti ve Antakya ilçesinde inşa edilen Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 16:50
Kaynak: İHA
Bakan Göktaş, Hatay'da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışına katıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hatay'da Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışına katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bakan Göktaş, Hatay'da yeni bir yaşam alanı sunmanın yanı sıra çocuklara güzel bir gelecek vaat ettiklerini ifade etti. Bakan Göktaş, “Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde yetişmeleri, ülkemizin gelişiminin ve refahının teminatıdır. Bir çocuğa verilen destek ve güven, onların kendilerine olan inancını güçlendirir. Bu, hem kendileri için hem de toplumun geleceği için önemlidir. Bakanlık olarak, ailesinden uzak düşmüş çocuklarımıza devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek hizmet sunuyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Çocuk Bakımı Konusundaki Çabaları

Bakan Göktaş, bakanlık olarak Türkiye genelinde 14 bin 659 çocuğun aile ortamında büyütüldüğünü belirtti. “Hatay'da ise 2 çocuk evleri sitesi ile 62 çocuğa koruma ve bakım hizmeti sunuyoruz. Bu yeni açılışla birlikte, 80 çocuğumuza hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilecek yaşam alanı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

hatay sevgi evleri

Serdar Demir'in Hayali Gerçekleşti

TUSAŞ'ta görevliyken trafik kazasında vefat eden Serdar Demir'in ismi verilen çocuk evleri sitesinin açılışında, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün de konuşma yaptı. Görgün, “Serdar Demir, hayatını hayır işlerine adamış değerli bir insandı. Bu proje, onun hayaliydi ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz çocuk evleri sitesi, onun anısına layık bir proje oldu” ifadelerini kullandı.

 Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi'

"14 bin 659 çocuğumuzun aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz"

Bakan Göktaş, bakanlık olarak Türkiye'nin dört bir yanında 14 bin 659 çocuğun aile ortamında büyümesini sağladıklarını belirterek "Bugün, Türkiye'nin dört bir yanında, 14 bin 659 çocuğumuzun sevgi dolu bir aile ortamında büyümelerini sağlıyoruz. Hatay'da ise 2 çocuk evleri sitesiyle, 62 çocuğumuza koruma ve bakım hizmeti sunuyoruz. Bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz çocuk evleri sitesiyle 80 çocuğumuzu daha hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılayabilecek yaşam alanı oluşturduk” dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, TUSAŞ'ta görevliyken trafik kazasında vefat eden Serdar Demir'in hayalini gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Bu gün açılışını yaptığımız Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi bizim için ayrıca bir önemi var. Bu proje aslında neredeyse 3 yıl önce elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden kıymetli kardeşimiz TUSAŞ kurumsal pazarlama ve iletişim başkanı Serdar Demir'in bir hayaliydi. Serdar kardeşimiz hayatını hayır işlerine vakfetmiş çok kıymetli bir kardeşimizdi” dedi.

Açılışta, çocuk evleri sitesine adı verilen Serdar Demir'in ailesi, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve il protokolü yer aldı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.