TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın Koza ‘ŞİDDETE DUR’ temasıyla düzenlenecek

Altın Koza’nın artık sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin de markası olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Sinema deyince akla Adana, Adana deyince kültür ve sanat geliyor. Ülkemizde Adanalı sanatçıların sayısı son derece fazla. Göreve geldiğimizden bu yana festivali kesintisiz yapıyoruz. Adana’nın değerlerini tanıtmak ve kente gelen turist sayısını artırmak temel amacımız. Bizim dönemimizde Adana’nın değerleri çok iyi tanıtılmaya başlandı. 10 yıl önce Adana nasıl anılıyordu, şimdi nasıl anılıyor görmek gerek” şeklinde konuştu. 

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
Altın Koza ‘ŞİDDETE DUR’ temasıyla düzenlenecek

Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, festivalin bu yıl ki temasının ‘Şiddete Dur’ başlığı altında olduğunu belirterek, “Yaşanan çocuk katliamları, kadın katliamları ve hayvan dostlarımıza yapılan zulüm ve şiddet var. Bizde onun için bu açılımla yola çıkarak ‘şiddete dur’ diyoruz” dedi.

İlkhaber Gazetesi'nden Bayram BULUT'un haberine göre; Bu yıl 53 milyon 454 bin TL bütçe ile 23-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali tanıtım toplantısı düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin güzel geçeceğini ve bu yıl biraz daha iddialı başladıklarını söyledi. Festivalin bu yılki ana temasının, ‘Şiddete Dur’ olduğunu anlatan Samancılar,  “Çünkü ülkemizde ve dünyamızda yaşanan çocuk katliamları, kadın katliamları ve hayvan dostlarımıza yapılan zulüm ve şiddet var. Bizde onun için bu açılımla yola çıkarak şiddete dur diyoruz” dedi.

FİLİSTİNLİ SİNEMACILARA DESTEK

Samancılar, İsrail zulmüne uğrayan Filistin konusuna vurgu yaptı. Filistinli sinemacıların yanlarında olduklarını belirten Samancılar, “Filistin sinemacıları bir açıklama yaptılar. Hollywood’da birçok sanatçı yollara döküldü. Ve bu yollara dökülme neticesinde de kimi şirketler veya menejerlik ajansları o oyuncuların işlerine son verdiler. Biz buradan duyarlığımızın altını çiziyoruz. Altın koza Film Festivali olarak Filistin Halkı’nın yanındayız. Filistinli sinemacıların yanındayız. Filistinli sinemacılarının şanlı mücadelesine sonuna kadar destek veriyoruz. Yaşasın sinema, yaşasın barış, yaşasın kardeşlik diyoruz” diye konuştu.

‘ADANA’NIN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLER VAR’

Altın Koza’nın artık sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin de markası olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Sinema deyince akla Adana, Adana deyince kültür ve sanat geliyor. Ülkemizde Adanalı sanatçıların sayısı son derece fazla. Göreve geldiğimizden bu yana festivali kesintisiz yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her iş Adana için. Olağanüstü güzelliklere sahip Adana’mızın değerlerini açığa çıkarmak ve tanıtmak bizim görevimiz. Sanat, barış, kardeşlik ve aydınlıktır. Adana’da bu özelliklerin hepsi var. Adana’nın değerlerini tanıtmak ve kente gelen turist sayısını artırmak temel amacımız. Bizim dönemimizde Adana’nın değerleri çok iyi tanıtılmaya başlandı. 10 yıl önce Adana nasıl anılıyordu, şimdi nasıl anılıyor görmek gerek.”

YOĞUN ÇABA HARCAYORUZ

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin halkla buluşması için yoğun çaba harcadıklarını ve ilçelerde, köylerde, ücra mahallelerde gezici sinemayla film gösterimleri yapıldığını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, bu yıl depremde yara alan şehirlerde de film gösterimleri gerçekleştirildiğini açıkladı.

DEMET AKBAĞ VE UĞUR POLAT’A ONUR ÖDÜLÜ

Varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana hedeflediklerini, keyifli Adana’nın önemli bir parçasının da Altın Koza Film Festivali olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, festivaller süresince kentin tanıtımın yapıldığını ve şehir ekonomisine katkı sağlandığını anlattı. Bu yıl jüri başkanının Nuri Bilge Ceylan gibi uluslararası başarılara imza atmış bir isim olduğunu bildiren Başkan Zeydan Karalar, Demet Akbağ ve Uğur Polat gibi çok önemli iki sanatçıya onur ödülü verileceğini, Muzaffer Hiçdurmaz, Güler Ökten ve Mazlum Kiper gibi değerli sanatçılara da emek ödüllerinin takdim edileceğini belirtti.

‘NARİNLER ÖLMESİN’

Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, sinemanın önemine vurgu yaptı. Altın Koza Film Festivali’nin bütçesinin eleştirilmesine dikkat çeken Özgentürk, “Altın Koza Film Festivaline daha çok para ayrılması gerekiyor. Daha çok ayrılsın ki Narinler ölmesin, bunun altını çiziyorum çünkü sinema ve sanat iyileştirir. Yaşar Kemal romanlarını okumadan, Neşet Ertaş türkülerini işitmeden, Yılmaz Güney filmlerini izlemeden, Zülfü Livaneli haykırmadan, Aşık Veysel’in sözlerini yüreğine nakşetmeden gelip geçen yollar var. O yüzden ülkemizde sorunlar ve dertler bitmiyor. Ülkemizde yaklaşık 19 gündür bir olayı tartışıyoruz. Oraya sanat gitseydi bu tip cinayet yaşanmazdı. O nedenle daha çok para ayrılması lazım. Bütün Adana sokakları sinema, kültür koksun. Şiddete dur sloganı gerçekten yerinde ve yılında olduğunu düşüyorum” dedi.

ALTIN KOZA SİNEMA’NIN HAFIZASI

Adana Büyükşehir Belediyesi Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali hakkında bilgi verdi. Orhan, festivalin sinemanın hafızası niteliği taşıdığını belirtti. Altın Koza'yı Adana’nın ilçelerine ve 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlere götürdüklerini dile getiren Orhan, “Kültürün, sanatın iyileştirici gücünden her zaman bahsederiz. İşte biz bu iyileştirici gücü deprem bölgelerine taşıdık. Sinema’nın hafızası niteliğindeki Altın Koza Adana’mızın en önemli parçalarından bir tanesi haline gelmiştir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.