TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz’de av sezonu başlamasıyla birlikte balıklar tezgahlarda yerini aldı

Akdeniz’de av sezonu 16 Eylül’de başladı. Av sezonun başlamasıyla birlikte Yumurtalık Limanı’nda çeşit çeşit balık tezgahlarda yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 09:39
Muhabir: Meryem Ünal
Akdeniz’de av sezonu başlamasıyla birlikte balıklar tezgahlarda yerini aldı

Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona ermişti Akdeniz’de ise av sezonu 16 Eylül’de başladı. Av sezonun başlaması ile Yumurtalık Limanında çeşit çeşit balıklar da tezgahlarda yerini almaya başladı. Balıkçı Kemal Tosun, mevcut sezonun beklentileri karşılamadığını, özellikle yaz aylarında işlerin düşük olduğunu belirtti. Tosun, sezonun ilerleyen günlerinde balık çeşitlerinin artacağını ve hava sıcaklıklarının balık avını etkileyebileceğini ifade etti.


Balıkçı Kemal Tosun, “Eski işlerimiz yok artık. Yumurtalık’ta yaz sezonuna rağmen işlerimiz hala az. Balık sezonunun açılması aslında bizi fazla etkilemedi. Daha çok trol balıkçıların işine gelir. Havalar sıcak olduğu için balık 1haftada biter zaten. Balık sezonu Akdeniz’de açılalı neredeyse 1 hafta olacak ama çok palamut var. Geçtiğimiz sezon balıkçılık olmadı doğru dürüst hem fiyatlar yüksekti. Palamutun tane fiyatının 70 ile 120 liradan satılıyor. Mevsim olarak açıldık ama balık çeşitlerinin de mevsimleri var. Palamuttan sonra da hamsi, istavrit gibi ufak balıklar tercih ediliyor. Zaten çipura ve levrek her zaman olduğu için hamsi, istavrit, lüfer balığı başlayacak palamuttan 1 ay sonra. Hem havalarda soğumaya başlar” diye ifade etti.

Yumurtalık Limanında

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.