TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle Hatay'da yapılan okulun açılışı gerçekleştirildi

Afyonkarahisarlı Hayırseverlerden Hatay’a Yeni Okul: 6 Şubat depremlerinde yıkılan Denizciler Çamlık İlkokulu’nun yerine inşa edilen Kadınana İlkokulu, Hatay ve Afyonkarahisar valilerinin katılımıyla açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 23:18
Kaynak: İHA
Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle Hatay'da yapılan okulun açılışı gerçekleştirildi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan Denizciler Çamlık İlkokulu’nun yerine Afyonkarahisarlı hayırseverlerin katkılarıyla yeniden inşa edilen Kadınana İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yapımı tamamlanan 12 derslikli okulun açılışı, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleri ve velilerin katılımıyla yapıldı.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sınıf ziyaretleriyle devam etti. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, törende yaptığı konuşmada, “Okulumuzun açılışı inşallah İskenderun’a, Hatay’a ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ise Afyonkarahisarlı hayırseverlere teşekkür ederek, “Afyonkarahisar’ın yardımseverleri, kalıcı bir eserin yapılmasına büyük katkı sağladılar. Kadınana İlkokulu’nda laboratuvar ve ekstradan sınıflar da bulunuyor. Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı başta olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.