TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'nın geleceği için ASKİ'den büyük adımlar

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Adana'nın yaşanabilirliğini artırmak ve güçlü altyapı sağlamak amacıyla önemli projelere imza atıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana'nın geleceği için ASKİ'den büyük adımlar

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), şehri daha yaşanabilir hale getirmek için önemli çalışmalara imza atıyor. Adana'nın altyapısını güçlendirmek ve tüm vatandaşlara sağlıklı su temin etmek amacıyla içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu alanlarında rekor düzeyde yatırım yapıyor.

Su kaynaklarını korumak için birçok projeyi hayata geçiren ASKİ, toplamda 2097 kilometre içme suyu hattı inşa ederek vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli içme suyu sunuyor. Ayrıca, eski asbestli boruları yeni nesil borularla değiştirerek su sistemini güncelledi. ASKİ, gelecekteki su ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birleşik sistem çalışmasını düzelten ASKİ, bu sayede kanalizasyon hatlarının üzerindeki yükü azalttı ve çevre sağlığını korudu. Ayrıca yağmur sularının kanalizasyon sistemine karışmasını engelledi.

ASKİ, altyapıyı güçlendirmek amacıyla şehir genelinde toplamda 365 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın liderliğinde ASKİ, atık su arıtma tesisleri inşa ederek su kaynaklarını koruma, su kirliliğini azaltma, çevre ve insan sağlığını koruma, su geri dönüşümünü destekleme amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İçme suyu ve altyapı ihtiyaçlarına yönelik yapılan bu yatırımlarla Adana'nın yaşam standartları yükseltilirken daha yaşanabilir bir geleceğin temelleri atılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.