TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Lezzet Festivali Büyük Saat'e Pek Uğramadı

7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali bu sene 6-7-8 Ekim tarihlerinde düzenlendi. Dün son gününü geçiren ve üç gün boyunca dolu dolu geçen festivalde Adana esnafı umduğunu bulamadı. Şehir dışından birçok ziyaretçi ağırlayan festivalde Büyük Saat esnafı ilginin ve satışların bu sene yeterince iyi olmadığından yakındı. 

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2023 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2023 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Lezzet Festivali Büyük Saat'e Pek Uğramadı

Cansu Ersoy

ADANA(İLKHABER)- Bu sene 7.'si düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali üç gün boyunca birçok ziyaretçiyi ağırladı. Merkez Park'da kurulan standların ve Adana lezzetlerinin yoğun ilgi gördüğü festivalden Adana'nın esnafı mutlu ayrılmadı. Esnaf, kısıtlı ve belirli bir alanda gerçekleşen Lezzet Festivali'nin kendilerine pek bir katkı sağlamadığını belirtti.


"BU SENE FESTİVALDE ÇOK FAZLA SATIŞ YAPAMADIK"
Büyük Saat
esnaflarından biri olan ve 4 yıldır burada bulunan Gamze Nartürk, "4 yıldır buradayız. Ürünlerimiz ve dükkanımız büyük bir ilgiyle karşılandı. Büyük Saat turistik bir yer olduğu için turistler de buraya çok gelip gidiyor. Festival zamanlarında da satışlarımız bu ölçüde biraz da olsa artış gösteriyor. Fakat bu sene istediğimiz artışı pek yakalayamadık. İnsanlar geldi, burası yine kalabalık oldu. Fakat alışveriş yapan çok fazla kimse olmadı. Geçen sene hem daha kalabalıktı hem de satışlarımız bu seneye kıyasla daha yüksekti." dedi.

20231009132444_IMG_0011


"EĞER FESTVALİ BU TARAFA YÖNLENDİRSELERDİ BİZİM İÇİN ÇOK DAHA İYİ OLURDU"
Büyük Saat esnaflarından bir diğeri olan ve 3 aydır burada çalıştığını ifade eden Benan Topak'da, "Lezzet Festivali'nde burası kalabalıktı ama alışveriş yapan yoktu." diye vurguladı. Cumartesi gününü çok kalabalık geçtiğini fakat satışların pek olmadığını, insanların genellikle bakıp gittiklerini söyleyen Topak, "En iyi satış yaptığımız gün cumartesi günüydü. Fakat o bile çok iyi değildi. Genel olarak esnaf arkadaşların çoğu satışların düşük olmasından yakındı ve hepsi de bu şekilde düşünüyor. Eğer festivali bu tarafa yönlendirselerdi bizim için çok daha iyi olurdu. Hem Adana esnafı hem de Adana yemekleri kazanmış olacaktı. Ama festival yerini belirli yerlerde kısıtladıkları için buraya pek talep olmadı. Ben geçen sene burada çalışmıyordum ama insanlar geçen senelerde daha kalabalık ve cıvıl cıvıl olduğunu söyüyorlar. Herkes çok ümitliydi ama hayal kırıklığı oldu. Lezzet Festivali burada bir tek ciğerci ve lokumcuya yaradı." diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

20231009132304_IMG_9997
FESTİVAL BÜYÜK SAAT'E PEK UĞRAMADI
Nerdeyse 17 yıldır esnaf olan Uğur Öztürk de bu seneki Lezzet Festivali'yle ilgili şunları söyledi:
"Festivalde burada sadece boş kalabalık oldu. Satışlar çok fazla olmadı. Deprem ve pandemiden sonra olduğu için bu aslında biraz da beklediğimiz bir şeydi. Yine de festivalden biraz da olsun umudumuz vardı ama festival buraya pek etkisi olmadı. İnsanlar festival için eğlenmeye, gezmeye değil de sadece yemeye-içmeye gelmiş gibilerdi. Bu yüzden de festivalin sadece yeme-içme sektörüne faydası oldu. Ayrıca fiyatlar orada aşırı yüksekti. Bir dürümü bile normal fiyatından çok daha yüksek bir fiyata sattılar. Portakal Çiçeği Festivali Adana'daki tüm esnafların işine yarıyor. Ama maalesef Lezzet Festivali'nin bizim için pek bir faydası olmadı."

20231009132855_IMG_0012

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.