TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Kebabı'nın standartları korunacak

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, Adana Kebabı'nın marka değerinin korunması için gerekli hassasiyetin gösterileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Kebabı'nın standartları korunacak

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Adana'nın ünlü Adana Kebabı, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş tarafından "kırmızı çizgi" olarak nitelendirildi. Adana Valiliği tarafından düzenlenen 7. Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı sırasında yapılan açıklamada, Adana Kebabı'nın ulusal bir lezzet olduğu ve bu lezzetin korunmasının büyük bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi Başkanı Biral Serttaş, Adana Kebabı'nın standartlarının korunması için gerekli hassasiyetin gösterileceğini söyledi. 

Serttaş, yaptığı açıklamada,  Adana Kebabı'nın lezzetinin korunması için Adana Ticaret Odası tarafından standartlar belirlendiğini ve bu standartlara göre Adana'nın marka değeri olan Adana Kebabı'nın, 1.5 yaşından büyük olan koyundan, dişi koyundan, dana ve büyükbaştan yapılmaması gerektiğini belirtti.

Adana Kebabı'nın, Toroslar'da kendi endemik bitkileriyle beslenmiş, bir yaş ortalamasında erkek kuzu etinden yapıldığını ifade eden Serttaş, "Adana Kebabı, hiçbir zaman farklı formatta olmadı; bundan sonra da olmayacaktır. Adana Kebabı'nın standart ve lezzetinin gelecek kuşaklara aktarılmasında; önemli bir sorumluluk üstlenen Adana Lezzet Festivali, bu yıl 6-7-8 Ekim tarihleri arasında 7'ncisi düzenlenecek." dedi.

Adana'da günlük ortalama 35 ton kırmızı etin tüketime sunulduğunu kaydeden Serttaş, "Adana'daki restoranlarımız, aldıkları etlerin menşei ve ırkını çok iyi bilmektedir. İşletmecilerimizin taviz vermedikleri en önemli konu, etin standartları; nerede ve nasıl kesildiği gibi bu eti kim tarafından temin edildiğidir." diye konuştu.

Serttaş, Adana Lezzet Festivali'nin Adana Kebabı'nın standart ve lezzetinin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Bu festivalin Adana'nın tanıtımına ve lezzetlerinin korunmasına katkı sağladığını ifade etti.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur da, Adana'daki günlük ortalama 35 tonluk kırmızı etin, Et ve Süt Kurumu'na bağlı kombinalarında kesilip, veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra dağıtımının yapıldığını söyledi.

Yağmur, "Adana'daki başta kasaplar ve kebapçılar olmak üzere ete ihtiyaç duyan işletmeler, bu kombinalardan et satın alır. Bu konuda vatandaşlarımız hem kasapları, hem de kebapçılarımızı denetliyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.