TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri: İsrail’in Gazze’deki saldırıları insanlık suçudur

Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını İnönü Parkı'nda düzenledikleri bir basın açıklaması ile protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 10:09
Kaynak: SERHAT AKARSU
Adana Emek ve Demokrasi Güçleri: İsrail’in Gazze’deki saldırıları insanlık suçudur

SERHAT AKARSU

ADANA (İLKHABER) - Adana Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısını İnönü Parkı'nda düzenledikleri bir basın açıklaması ile protesto etti. Platform adına Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten tarafından yapılan konuşmada İsrail'in Gazze'deki Filistin topraklarındaki hastaneler dahil olmak üzere soykırıma varan saldırıları lanetlendi.

Hamas'ın saldırısını fırsat bilip Gazze'yi tamamen işgal etmeyi hedefleyen İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların soykırım boyutuna ulaştığını ifade eden Ökten, İsrail'in, bu saldırılarla insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirterek, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırının ilk belirlemelerde en az 800 kişinin yaşamını yitirdiğini ancak her geçen saat bu sayının arttığını açıkladı. Dünya savaşları dahil olmak üzere hiçbir savaşta hastaneler, ambulanslar veya sağlık birimlerinin hedef alınmadığını vurguladı.

İsrail'in sivil yerleşim yerlerini ayrım gözetmeksizin hedef aldığını ve bu saldırıları aralıksız olarak sürdürdüğünü belirten Ökten, bu durumu savaş suçu olarak nitelendirdi. İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

El-Ehli Baptist Hastanesi'ne İsrail Saldırısı Adana'da Protesto Edildi 2

İsrail'e seslenerek tüm saldırıları durdurma, yaralılara müdahale için insani yardım koridorunu açma çağrısı yapan Ökten, aynı zamanda tüm dünya ülkelerine İsrail'in bu saldırılarına son verme ve yaptırım uygulama çağrısında bulundu. Gazze'ye acil sağlık, gıda, barınma desteği sağlanması ve yaralıların tedavisi ve nakli için yaşam koridoru açılması gerektiğini belirtti.

İsrail'in Filistin'deki acımasız saldırılarına karşı tepkisiz kalmayacaklarını ve barış için ellerinden gelen her türlü eylemi yapacaklarını vurgulayan Ökten, savaşın, bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyerek insanlık suçlarına karşı durulması gerektiğini belirtti ve tüm uluslararası kurumları bu insanlık trajedisini durdurmaya çağırdı.

Kaynak: SERHAT AKARSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.