TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı yoğun ilgiyle karşılandı

Adana’da bu yıl 3. kez düzenlenen Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, geleneksel el sanatlarını ve kültürel mirası yaşatarak yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Şahin Ünal, Aydın Utanç ve Hakkı Şen, fuarın önemini vurgularken, tesbihin sabır ve huzur kaynağı olduğunu belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:10
Muhabir: Meryem Ünal
Adana’da Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı yoğun ilgiyle karşılandı

Adana’da bu yıl 3. düzenlenen Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçileri bir araya getirerek büyük ilgi topluyor. 17-20 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, geleneksel el sanatlarını ve kültürel mirası yaşatmayı hedefliyor.

Adana’nın kültürel etkinliklerine sıkça katılan ve destek veren isimlerden Şahin Ünal, Aydın Utanç ve Hakkı Şen, fuarın önemine dair düşüncelerini paylaştılar. Şahin Ünal, “Çukurova dediğimiz zaman, Türkiye’yi kucaklayacak bir yürek vardır. Tesbih ile kimi zaman sabır çekersin, kimi zaman zikir çekersin. Her şey güzel Adana’mız için. Bizler bütün festivallerde bulunuruz; bizim görevimiz gönül elçiliği” dedi.

Ferdi Tayfur’un sesine benzerliğiyle tanınan Aydın Utanç, fuarda duygusal bir atmosfer oluşturmak için türkü söylerken , Hakkı Şen ise tesbihin  insan hayatındaki önemine dikkat çekti: “Tesbih sabrın ve huzurun adresidir. İnsan strese girdiğinde kullanıyor ve bu şekilde rahatlama sağlıyor” diye ifade etti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.