TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da Kasap, Kebapçı ve Lokantalar için mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adana’da, kasap, kebapçı ve lokanta işletmeleri için düzenlenen bilgilendirme toplantısında, esnaflara mevzuat hakkında önemli bilgiler verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 15:18
Kaynak: Meryem Ünal
Adana'da Kasap, Kebapçı ve Lokantalar için mevzuat bilgilendirme toplantısı yapıldı

Adana’da kasap, kebapçı ve lokanta işletmelerine yönelik önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, esnaf ve oda başkanlarına mevzuat hakkında detaylı bilgiler verildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde yapılan etkinlikte, Adana’nın lezzet mirasını korumak ve geliştirmek adına atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana’nın marka değerini artırmanın önemine vurgu yaparak, bu süreçte esnafların rolünün kritik olduğunu belirtti.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur’da, toplantı ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Aslan’da görüşlerini aktardı. Toplantıda kasap, kebapçı ve lokanta işletmelerinde, satışı yapılan etlerin Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı mezbahalarda kesilmiş hayvanlardan temin edilmesi, karkasların mühürlü olması, fatura ve mezbaha kesim raporunun denetim ekiplerine gösterilmesi hususunda şube müdürleri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, toplantının ardından muhabirimizin sorularını yanıtladı. “Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Esnaflarımıza Mevzuat bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik. Öncelik ile toplantımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayarak çağrımıza kulak veren kıymetli esnaflarımıza üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” diye ifade etti.

Saruhan Yağmur, “Kasap, kebapçı ve lokanta işletmelerinde, satışı yapılan etlerin Tarım ve Orman Bakanlığından onaylı mezbahalarda kesilmiş hayvanlardan temin edilmesi, karkasların mühürlü olması, fatura ve mezbaha kesim raporunun denetim ekiplerine gösterilmesi hususunda esnaflarımızı bilgilendirdik” dedi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.