TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da kaldırım işgalleri ve trafik kuralsızlığı yaya güvenliğini tehdit ediyor

Vatandaşlar, iş yerleri ve araçların işgal ettiği bozuk kaldırımlarda yürümekte zorlanırken, kural tanımayan sürücüler yaya güvenliğini riske sokuyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 09:57
Muhabir: HIDIR YENİAY
Adana’da kaldırım işgalleri ve trafik kuralsızlığı yaya güvenliğini tehdit ediyor

Adana’da vatandaşlar, iş yerleri ve araçların işgal ettiği bozuk kaldırımlarda yürümekte zorluk çekiyor. Araç sürücülerinin yayalara yol vermemesi ise kentte yaya güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Özellikle trafik kurallarına uymayan sürücüler, kazalara davetiye çıkarırken, kentte birçok noktada hız kesici kasislerle bu sorunun önüne geçilmeye çalışılıyor. Ancak yayaların trafik ışıklarına ve kendilerine ayrılan geçitlere dikkat etmeleri de can güvenliği açısından hayati önem taşıyor.

kaldırım işgali

Esnafın kaldırımı işgal etmesi vatandaşların canını tehlikeye atıyor

Adana’daki yayaların karşılaştığı tek sorun kural ihlali yapan sürücüler değil. Şehirde dükkan sahiplerinin kaldırımları ürünleriyle işgal etmesi ve araçların kaldırımlara park edilmesi, yayaların güvenli bir şekilde yürümelerini zorlaştırıyor. Özellikle scooter ve motosikletlerin kaldırımda kullanması şehirde yürümenin tehlikeli hale gelmesine neden oluyor.

Kaldırımların, dükkan sahipleri tarafından ürünler ve reklam panolarıyla kapatılması, engelli bireyler ve çocuklu aileler için büyük bir sorun yaratıyor. Bu durum, Adanalı vatandaşların sık sık şikayet ettiği konuların başında geliyor. Bozuk kaldırımlar ve yaya yollarına yapılan işgaller, kentte önemli bir sorun haline gelmiş durumda.

kaldırım işgali

Vatandaşlar yetkililerden daha sıkı denetim talep ediyor

Adanalı vatandaşlar, bu sorunların çözümü için zabıta ekiplerinin daha sıkı denetim yapmasını ve işgallerin önlenmesini talep ediyor.

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.