TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü' nöbeti tutuldu

Hain darbe girişimin 8.yıl dönümünde Adana’da 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nöbeti düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 22:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 11:53
Kaynak: HIDIR YENİAY
Adana’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü' nöbeti tutuldu

Adana'da hain darbe girişimin 8. yıl dönümünde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü' kapsamında nöbet tuttular. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde akşam saatlerinde Uğur Mumcu Meydanı'nda  Adanalı vatandaşlar demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. Milli İradeye Saygı Platformu'nun katkılarıyla düzenlenen etkinlikte saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonrasında meydana yerleştirilen dev sahnede 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle kısa film gösterimi yapıldı. 

Köşger, “Bu millet vatan söz konusu olduğunda bir anda aynı safta, aynı cephede buluşan necip bir millettir”

vali


Programda konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha göstermiştir ki bu millet asil bir millettir. Bu millet çok cesur bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda bir anda aynı safta, aynı cephede buluşan necip bir millettir. Vatan ve bayrak sevgisini, ezan sesini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermeyen Türk milleti, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da olduğu gibi o karanlık gecede de tek yürek olmuş, millî iradenin üzerinde hiçbir fani gücü tanımadığını göstermiş, istiklal ve istikbalini bir avuç haine teslim etmemiştir. Aziz milletimiz, iç ve dış güçlerin projesi olan, 60 yıl önce harekete geçen, devletimizin en hassas noktalarını bir ahtapot gibi saran, bu ülkenin gençlerini  maalesef  mankurtlaştırıp paralel bir yapı oluşturan hain Fetullahçı Terör Örgütü'ne milli irade tokadını atarak hak ettiği dersi vermiştir ve bu tokat dünya tarihine geçmiştir. Bu noktada 15 Temmuz'u sadece bir direniş olarak değil aynı zamanda bir uyanış sembolü millet olarak bağımsızlık uğruna nelerden vazgeçebildiğimizi hatırladığımız içimizdeki kahramanlık ateşinin hiç sönmedğini gösteren müstesna bir zaman dilimi olarak düşünüyor. İçimizdeki bu ateşin bağımsızlığımıza, bayrağımıza, ezanımıza uzanacak kirli ellere kırmak, kutsal vatan toprağını korumak için bize güç vereceğine her zaman inanıyorum ” diye ifade etti.


Kıvanç, “Demokrasi kahramanlarımızın her biri şanlı tarihimizin sayfalarında altın harfler ile yazılmışlardır”


Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Zeki Kıvanç, “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü nedeniyle düzenlediğimiz anma etikliğinde hepiniz hoş geldiniz.  Demokrasi kahramanlarımızın her biri şanlı tarihimizin sayfalarında altın harfler ile yazılmışlardır. Bunları asla unutmayacağız asla unutturmayacağız. Her zaman şükranla, minnetle anacağız. Kıymetli Adanalılar bugün yaşadığımız 15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakarlığın eseri bunu asla ve asla unutmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. FETÖ eliyle Türkiye'nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine izin vermemiştir. Bugün demokrasi kuralları içinde halkın oylarıyla başa getirdiği meşru bir yönetimle yönetiliyorsak, bunu hain darbe girişiminin önlenmesinde canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve aziz milletimize borçluyuz” dedi.

Milli İradeye Saygı Platformu Başkan Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Temmuzda Sayın Cumhurbaşkanımızın televizyondaki konuşmasından sonra tüm Türk milleti sokağa döküldü, darbelere hayır denildi. Türkiye'de artık bir darbe girişimi olacağını sanmıyorum, inşallah olmaz. ” 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da yaptığı konuşma uğur mumcu meydanına konulan dev ekrandan vatandaşlarla birlikte  izlendi. Etkinlikte çeşitli şarkılar ve ilahiler seslendirilerek, şiirler okundu. 

Kaynak: HIDIR YENİAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.