TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

7. Uluslararası Lezzet Festivali yoğun başladı

7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin açılışı Merkez Park'da gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2023 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
7. Uluslararası Lezzet Festivali yoğun başladı

CANSU ERSOY

ADANA(İLKHABER)- Bu sene 7.'si düzenlenen Uluslararası Lezzet Festivali'nin açılışına katılım yoğun oldu. Merkez Park'da yapılan açılışa Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Başkanı Akf Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, ATO Başkanı Yücel Bayram, vekiller ve birçok kişi katıldı.

lezzet festivaliİİ 2

Açılışta konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festivalin Cumhuriyet'in 100. yılına denk gelmesinin büyük bir anlam taşıdığını vurguladı.

Adana'nın binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapan, bereketli ovaları ve zengin tarihiyle önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Vali Köşger, festivalin bu toprakların binlerce yıllık medeniyetini ve lezzetini temsil ettiğini ifade etti. Köşger, Adana'nın lezzetlerle dolu tarihinin, birçok medeniyetten izler taşıdığını belirterek, festivalin bu zengin mirası yansıttığını dile getirdi.

lezzet festivaliİİ 4

Depremin ve pandeminin ardından festivalin yapılması konusundaki tereddütleri paylaşan Vali Köşger, hayatın devam ettiğini ve Türk milletinin her zaman düştüğü yerden kalkmasını bildiğini ifade ederek, "Festivalin faaliyete geçirilmesi Adana için büyük önem taşıyordu" diye kaydetti. Adana'nın Lezzet Festivali'nin, turizmin önemli bir parçası olabileceğini vurgulayan Köşger, "Bu festival Adana'nın gastronomi şehri yapma potansiyeline sahip" diye aktardı.

"Adana'nın gastronomi şehri olması gerekiyor"

Turistlerin, yeni lezzetler deneme arzusunun turizmin önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Vali Köşger, "Adana'nın turizmini lezzet odaklı olarak geliştirmenin doğru bir strateji olduğunu düşünüyorum. Adana'nın gastronomi şehri olması gerekiyor ve bu unvan Adana'nın lezzetlerini dünyaya tanıtmak için büyük bir fırsat olacak" dedi ve Adana ve çevresindeki şehirlerin turizm potansiyelini bir bütün olarak ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

lezzet festivaliİİ

Vali Köşger, Adana, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi bölgelerini de gastronomi turizmi açısından birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi

Adana'nın turizm potansiyelini daha fazla değerlendirmek ve bu şehri turistler için daha cazip hale getirmek için, Adana'yı gastronomi şehri olarak tanıtmak istediklerini söyleyen Vali Köşger, Adana'nın yanı sıra Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi bölgeleri de gastronomi turizmi açısından birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Son olarak, Adana'nın sadece lezzetleriyle değil aynı zamanda güler yüzlü insanlarıyla da turistlere unutulmaz bir deneyim sunabileceğini vurgulayan Vali Köşger, 7. Adana Lezzet Festivali'nin hayırlı olmasını diledi ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

lezzet festivaliİİ 6

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yaptığı konuşmada festivalin Adana'nın gururu olacağını vurguladı.

zeydankaralar-2

Adana'nın turizmin lokomotifi olacak bir festivali ağırladığı için duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karalar, lezzet festivalinin Adana için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, 100. yıl coşkusunun yaşandığı bu dönemde, Cumhuriyet'in ilan edildiği Ekim ayının ayrı bir anlam taşıdığını ve bu sebeple Cumhuriyet'i bir kez daha kutladığını ifade etti.

Depremin ardından yaşanan zorluklara ve pandeminin etkilerine dikkat çeken Karalar, esnafın bu süreçte mağduriyet yaşadığını ve festivalin bu dönemde büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Esnafın desteklenmesi için önemli adımlar atıldığını ve bu desteğin devam edeceğini ifade eden Karalar, festivale katılan esnafa hayırlı işler diledi.

lezzet festivaliİİ 3

Başkan Karalar, Adana'nın tarih boyunca lezzetin ve tarımın bir merkezi olduğuna dikkat çekti ve Adanalı kadınların elinin lezzetli olduğunu vurgulayarak, bu lezzetlerin sadece malzeme değil, aynı zamanda el işçiliğiyle de mümkün olduğunu işaret etti.

Dışarıdan gelen misafirlerin Adana'nın sıcaklığıyla karşılandığına aktaran Başkan Karalar, festivalin sadece lezzetleri tanıtmakla kalmayıp, aynı zamanda Adanalıların sıcak misafirperverliğini dünyaya gösterdiğini belirtti.

lezzet festivaliİİ 7

Lezzet Festivali'nin büyüyerek her yıl daha muhteşem hale geldiğini ve turizme önemli katkılar sağladığını kaydeden Karalar, organizasyonun emek ve azmin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, festivalin başarılı geçmesini diledi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

"ADANALI OLARAK ANADOLU MUTFAĞININ EN GÜZEL LEZZETLERİNİN ADANA'DA SUNULDUĞUNA İNANIYORUM"

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, yaptığı konuşmada ‘’Bir yıl aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti öncelikle ifade etmek isterim. Öncelikle bu güzel festivali sadece Adana'mıza değil tüm Türkiye'mize mal eden valiliğimize şükranlarımızı sunuyorum. Artık tüm Türkiye’nin deyim yerindeyse iştahla beklediği lezzet Festivalimiz inşallah bugün başlıyor‘’ dedi. 

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında festivalimizin yedinci yaşını kutluyoruz diye devam eden Kocaispir ’’Biz Adanalıyız ve bize göre Anadolu mutfağının en güzel lezzetleri Adana sofrasında. Tüm hemşerilerimiz ve misafirlerimiz üç gün boyunca sadece lezzetli yemek yemekle kalmayacak aynı zamanda bu kadim toprakların kültürünü, sanatını, havasını, suyunu ve konuk severliğini kısacası tüm güzelliklerin bir parçası olmanın keyfini yaşayacaklar’’ İfadelerini kullandı.

fatihmehöetkocaispir

"ADANA LEZZET FESTİVALİ'NDE ADANA MUTFAĞI'NIN DEĞERİNİ GÖSTERECEĞİZ"

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram'da  "Adana Lezzet Festivali'nde Adana Mutfağı'nın Değerini Göstereceğiz" dedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Yücel Bayram da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bayram, yaptığı konuşmada, etkinliğin yoğun katılımla başladığını ve Cumhuriyetin 100. yılını daha da iyi geçeceğine inandığını söyledi.

adanalezzetfestivalifoto

Bugün Adana Lezzet Festivali’nin ilk gününde alanın çok yoğun olduğunu aktaran Bayram, “İnşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında daha çok, daha iyi şekilde geçecek. Katılımcılarımızın da inşallah bereketli işleri olacak. Adana'nın bize sunduğu en büyük değer mutfağımız. İnşallah bunu tüm Türkiye'ye gelen ziyaretçilerimize damak tatlarıyla ispat etmiş olacağız." dedi.

"Türkiye'de yemek denince ilk akla gelen şehirlerden biridir Adana

Adana'nın köklü ve zengin mutfağının tarih boyunca hep geliştiğine vurgu yapan Bayram, "Türkiye'de yemek denince ilk akla gelen şehirlerden biridir Adana. Bu haklı gururu kimse inkar edemez. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Etkinliğin başarısında emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Başkan Bayram, Lezzet Festivali'ne destek verenlere de ayrıca teşekkür etti. 

lezzet festivaliİİ 5

Başkan Bayram, Adana Ticaret Odası olarak Adana'nın mutfağını zenginleştirmek için her zaman destek olacaklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda da gastronomi belgesi ve ziyaretleri düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Festivalin Adana için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Bayram, festivalin Adana'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getirerek, katılımcılara bereketli ve keyifli bir festival geçirmelerini temenni etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.