TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Altın Koza'da Yazlık Sinema nostaljisi deprem bölgesine de uzanacak

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2024 15:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 16:08

Bu yıl 31. kez Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde, sinemaseverlere sunulan, sinemayı sokağa, insanın içine taşıyan 'yazlık sinema nostaljisi' ile hikâyeler daha da anlamlı, daha da derin…

Deprem Bölgelerinde de gösterimler olacak

Bu yıl 7 ilçede gerçekleştirilecek gösterimler, 9 Eylül’den itibaren depremden etkilenen il ve ilçelerde de devam edecek. Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremde büyük zarar gören bölgelere de uzanacak olan program kapsamında Defne (Hatay), Kilis, Nizip (Gaziantep), Pazarcık (Kahramanmaraş), Adıyaman, Arguvan (Malatya), Malatya ve Osmaniye’de de gösterimler düzenlenecek.

Sinema, belki de dünyada en çok insanı bir araya getirebilen sanattır. Karanlık bir salonda, açık havada ya da bir köy meydanında… Sinema, nerede olursa olsun insanları bir araya getirir, kalpleri birbirine yakınlaştırır. Yazlık Sinemalar programının Adana’nın ilçeleri ve deprem bölgelerinde yapılacak olması, sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne dair en güzel örneklerden biri.

Gazozlar, çekirdekler, çocuk kahkahaları, gençlerin heyecanı, yaşlıların gözyaşları… Tüm bu detaylar, sinemanın büyüsüyle birleşip unutulmaz birer anıya dönüşecek.

Festival Afişi

Bu yılki festival afişi de bir o kadar anlamlı… Albert Lamorisse’nin unutulmaz eseri "Kırmızı Balon"dan ilham alınarak tasarlanan afiş, sinemaya olan aşkı ve tutkusunu temsil ediyor. Tıpkı balonun peşinden koşan küçük çocuğun inadında olduğu gibi, hayat ne kadar zorlayıcı olursa olsun umuttan vazgeçmemenin önemini anlatıyor.

altın koza film festivali

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.