TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

19 yaşında canavarlaşmayı nasıl becerdin?

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 11:10

Türkiye gündemi bugün 19 yaşındaki bir gencin polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesiyle çalkalandı. İstanbul'un Ümraniye ilçesinde dün gece motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti(19), yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu polis memuru Şeyda Yılmazı şehit ederek bir polisi ve annesini yaraladı.

Bu şahıs adeta suç makinesi çıktı. 19 yaşındaki zanlının çocuğa cinsel istismar ve cinsel taciz de dahil olmak üzere 26 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Son yıllarda Türkiye'de gençlerin suça yönelme oranı alarm verici boyutlarına ulaştı. Örneğin, 9 Ekim 2023'te 32 suç kaydı olan 20 yaşındaki Muhammet Berke Çorak, polis memuru Cihat Ermiş'i şehit etti. 2 Şubat 2024'te ise 10 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Delil Aysal, İzmir'de taksici Oğuz Erge'yi katletti. Bu gençler nasıl bu hale geldi?

19 yaşında ki bu suç makinesi neden aramızda??? Şimdiye kadar işlediği her bir suçtan hapis cezasına çarptırılmış olsa bile ömrünün yarısını hapishanede geçirmesi gereken bu şahıs neden dışarıda aramızda dolaştı şimdiye kadar?

Peki, bu genç nasıl bir canavara dönüşebildi?

Günümüzde birçok genç, psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Eğitim sisteminin eksikliği, aile sağlığındaki düzensizlikler, sokak koşullarındaki olumsuz etkiler; tüm bu gençler karanlık bir yola sürüklüyor. Hiçbiri 19 yaşındaki bir gencin canavara dönüşmesi için bahane oluşturmuyor. Toplum olarak, sorunlu bireyleri, özellikle suça cinayete meyilli olacak gençleri can almadan sağlığına kavuşturmak eğitmek ve topluma kazandırmak bu devletin, ailenin ve eğitimcilerin görevidir.

Gençlerin, doğru yönlendirmelerle ülkeye kazandırılması, eğitim sisteminin entegre edilmesi, psikolojik destek programlarının yapılandırılması, gençlerin sosyal hayata geçirilmesi için kullanılması gerekiyor. Topluma uyum sağlamayanların ise mümkünse aramızda dolaşmayarak büyük yaptırımlara maruz kalmasını temenni ediyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.