TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nihayet fikstür çekiliyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2024 14:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 14:26

Birinci lig ekiplerinin heyecanla beklediği 2024-2025 sezonu fikstür çekimi belli oldu. TFF’nin aldığı karar ile 1. Lig fikstür çekimi 24 Temmuz yani bugün çekilecek. Sonuçta sezon; 9, 10, 11, 12 Ağustos 2024 tarihlerinde başlayacak.

O bakımdan fikstürün çekimini herkes merakla bekliyordu. Ona göre planlamalar yapılacak, ilk maçlarının iç saha veya dış sahada olmasına göre ayarlamalar olacak. Kimi ekip eğer ilk maçları dışardaysa belki kamp yaptığı yerden doğrudan o ile gidecek.

Evet! TFF 1. Lig fikstür çekimi belli oldu. TFF’nin Riva'daki tesislerinde yapılacak olan yeni sezon fikstür çekimi Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak. Ligde bu sezon Adanaspor, Amed Sportif, Ankaragücü, Bandırmaspor, Boluspor, Çorum FK, Erzurumspor, Esenler Erokspor, Fatih Karagümrük, Gençlerbirliği, Iğdır FK, İstanbulspor, Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa FK, Pendikspor, Sakaryaspor, Şanlıurfaspor, Ümraniyespor, Yeni Malatyaspor ekipleri mücadele edecek.

Tüm ekiplerin de güçlü olduğu kanaatindeyim. Yani bence kıran kırana keyifli bir sezon olacak. Ligde kentimizin güzide ekibi Adanaspor da var. Şimdiye kadar tek transfer haberi geldi ve bundan sonra yeni isimlerin müjdesinin de geleceğine inanıyorum.

Güçlü bir ekip kurup artık Süper Lig hesabı yapacaklardır. Onun için de iyi bir kadro kurmak çok önemli.. Her ne kadar iyi alt yapıları olsa da sonuçta profesyonel lig ve tecrübeli oyunculara ihtiyaç var. Umarız iyi bir ekip ile sezon iyi bir başlangıç yaparlar.

Ayrıca ligde bir de yabancı oyuncularla ilgili bir gelişme var. Türkiye Futbol Federasyonu, profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarında değişiklikler yaptı ve Trendyol Süper Lig'de, A Takım Listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda Oynama Uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesine yazılabilmesine imkan sağlandı.

YaNİ Müsabaka İsim Listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı. Trendyol 1. Lig'de de A Takım Listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda Oynama Uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine de imkan sağlandı.

Evet! Fikstür değişiminin yanı sıra yabancı oyuncu değişikliği de yeni sezon için bir gelişme yaşandı. Tüm ekiplere yeni değişimin ve fikstrürün hayırlı olmasını diliyoruz. Başarılar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.