TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk halkının çorba tercihleri araştırması: Kelle Paça hem sevilen hem reddedilen çorba oldu

Areda Piar araştırma şirketi, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği çorba araştırması sonuçlarını açıkladı. Katılımcıların çorba tercihlerini ortaya koyan araştırma, kelle paça çorbasının hem en sevilen hem de asla yenmeyen çorba olduğunu gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2024 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
Türk halkının çorba tercihleri araştırması: Kelle Paça hem sevilen hem reddedilen çorba oldu

Areda Piar araştırma şirketi, Türkiye genelinde bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasının sonuçlarını paylaştı. 4 Şubat Dünya Ev Yapımı Çorba Günü'ne özel yapılan araştırmada, katılımcıların çorba tercihleri ve alışkanlıkları mercek altına alındı.

Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 24,4'ü kelle paça çorbasını en sevdikleri çorba olarak belirtirken, aynı oranda katılımcı da kelle paçayı asla yemem dedikleri çorba olarak belirtti. Kelle paça, çorbacıya gidilen zaman diliminde de yüzde 47 ile birinciliği elde etti.

En sevilen çorbalar sıralamasında kelle paçayı, yüzde 18,8 ile mercimek çorbası, yüzde 10,9 ile işkembe çorbası, yüzde 9,4 ile tarhana çorbası ve yüzde 7,8 ile yayla çorbası takip etti. Diğer çorba türleri ise sıralı olarak domates çorbası, ezogelin çorbası, şehriyeli tavuk çorbası, ayran çorbası, mantar çorbası, beyran çorbası, düğün çorbası, arabaşı çorbası, şehriye çorbası, balık çorbası, sebze çorbası ve karalahana çorbası olarak belirlendi.

Çorbacıya gidilen zaman diliminde ise katılımcıların yüzde 29,6'sı geceyi tercih ederken, yüzde 28,7'si akşam, yüzde 26,3'ü sabah, ve yüzde 15,4'ü öğlen çorbacıya gitmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Araştırmada katılımcılara çorbacıda içilmesi gereken çorba çeşitleri sorulduğunda ise katılımcılar yüzde 47 ile kelle paçayı, yüzde 21,6 ile işkembe çorbasını, yüzde 13,1 ile beyran çorbasını ve yüzde 9,3 ile mercimek çorbasını öne çıkardılar. Çorbacıda içilir denilen diğer çorbalar arasında ise ezogelin çorbası, balık çorbası, tarhana çorbası, domates çorbası, şehriyeli tavuk çorbası, karalahana çorbası, mantar çorbası, sebze çorbası, yayla çorbası ve ayran çorbası yer aldı.

Araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 54,9'u çorbayı bir şifa kaynağı olarak görmekte, yüzde 31,6'sı çorbayı içini ısıtan bir lezzet olarak tanımlamakta ve yüzde 13,5'i ise çorbanın kalabalık sofraları çağrıştırdığını ifade etmektedir.

Çorba tüketim alışkanlıklarına dair ilginç detayların ortaya çıktığı araştırma, Türk halkının çorba tercihleri ve çorbacı alışkanlıklarını detaylı bir şekilde ele almıştır.

Araştırma metodolojisi olarak, Türkiye genelinde bin 100 kişinin katıldığı ve 15-23 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmanın CAWI tekniği ile "Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli" kullanılarak yapıldığı belirtilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.