TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı

Türkiye'de kavurucu sıcaklar etkili oluyor. Hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Adana’da bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak isteyen vatandaşlar, hafta sonu yaylalara akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2023 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2023 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova’nın yaylaları, kavurucu sıcaklarda zirve yaptı

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Hava sıcaklığının 44 dereceye kadar çıktığı Adana’da, nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, hata sonu günü birlik de olsa yaylaları doldurdu.

yaylalar-3

Türkiye’nin en sıcak kentlerinden olan Adana’da hafta sonu termometreler yer yer 45 dereceye kadar çıktı. Nem oranı ile birlikte hissedilen hava sıcaklığının 50 dereceyi aştığı Adana’da çok sayıda vatandaş, özel ve toplu taşıma araçlarıyla Toros Dağları eteklerindeki yaylalara gitti.

yaylalar-2

Hava sıcaklığı ve nem oranının dayanılmaz boyutlara ulaşmasıyla mesai saatlerinin yorgunluğunu Adana’daki Akçatekir, Çamlıyayla, Fındıklı, Alpu, Kamışlı, Kızıldağ, Başpınar ve Meydan yaylalarında atmak isteyen vatandaşlar,  akarsu kenarlarında veya ağaçlık alanlarda serinlemeye çalıştı. 

yaylalar-5

Kendine has florası ve zengin bitki örtüsü ile sıcak yaz günlerinin stresinin atıldığı yaylalarda ilçe belediyeleri tarafından yapılan spor sahaları, çocuk parkları ve mesire alanlarındaki yoğunluk, geç saatlere kadar sürdü.

yaylalar-4

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının arttığına işaret ederek, piknik yapan vatandaşları ormanlık ve mesire alanlarında ateş yakmamaları konusunda uyardı. Başkan Çay, aynı zamanda piknikçilerin çevre temizliği konusunda da duyarlı olmalarını istedi.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.