TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye A Millî Futbol Takımı grup liderliği hedefliyor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında bu akşam Galler ile deplasmanda karşılaşacak. Galler ile 9. randevusuna çıkacak olan A Millîler, tarihindeki 622. maçını oynayacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 13:15
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Türkiye A Millî Futbol Takımı grup liderliği hedefliyor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında bu akşam Galler ile deplasmanda karşı karşıya geliyor. Galler ile 9. randevusuna çıkacak olan A Millîler, tarihindeki 622. maçını kazanarak sahadan grup lideri olarak ayrılmak istiyor.

EURO 2024'e katılma hakkını daha önceki maçlarda elde eden Türkiye A Millî Takımı, Galler deplasmanında kaybetmemesi durumunda grup lideri olarak Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya katılacak.

Ay-Yıldızlılar 16 puanla liderlik koltuğunda yer alırken, sahasında Ermenistan'ı konuk edecek Hırvatistan ise 13 puanla ikinci sırada yer alıyor. Türkiye A Millî Futbol Takımı ile 9. maçına çıkacak olan Galler ise 11 puan ile 3. sırada bulunuyor.

A Milliler1

İkili averajda üstünlüğü olan Hırvatistan'ın grup liderliği için şansı sürerken, A Millîler Galler'den alacağı puan ya da puanlarla, Hırvatistan - Ermenistan maçının sonucuna bakılmaksınız grubu lider olarak tamamlamayı garantilemiş olacak.

MAÇ SAATİ AÇIKLANDI

Cardiff kentinde bulunan Cardiff City Stadyumu'da oynanacak maç TSİ 22.45'te başlayacak. Müsabaka TRT 1'den naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Matej Jug yönetecek. Jug'un yardımcılıklarını Matej Žunič ve Manuel Vidali üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Martin Matoša olacak.

Türkiye A Millî Futbol Takımı grup liderliği hedefliyor1

GALLER İLE 9. RANDEVU

Türkiye A Millî Futbol Takımı, Galler'le 9. kez karşılaşacak. Ay-Yıldızlıların tamamı resmi olan bu maçlarda 3 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberliği bulunuyor. Biri Avrupa Şampiyonası, dördü Dünya Kupası Elemeleri, 3'ü Avrupa Şampiyonası Elemeleri olmak üzere geride kalan 8 maçta 9 gol atan A Millîler, kalesinde 12 gol gördü.

TARİHİMİZDEKİ MÜSABAKALAR

Türkiye A Millî Futbol Takımı, Galler ile tarihindeki 622. müsabakaya çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 100 yıllık tarihinde 340'ı resmi, 281'i özel toplam 621 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 242 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi aldı. A Millîler, 265'i deplasmanda, 272'si evinde, 84'ü de tarafsız sahada çıktığı bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 850 gol atarken, kalesinde 887 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden A Millî Takımı, 621 karşılaşmanın 537'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle oynadı.

A Milli Takım'ın teknik direktörü Vincenzo Montella

MONTELLA YÖNETİMİNDE DÖRDÜNCÜ MAÇ

Türkiye A Millî Futbol Takımı, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde dördüncü maçına Galler karşısında çıkacak. Montella yönetiminde oynadığı ilk üç karşılaşmayı da kazanan Ay-Yıldızlılarımız, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.

“TARİHE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Türkiye A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler ile oynanacak olan maçı kazanarak tarihe geçmek istediklerini söyledi.

Galler maçına iyi hazırlandıklarını belirten Montella, "Bu maçta elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimiz kendi evinde çok güçlü oynayan bir rakip, buna hazırlıklıyız.  Bu önemli maçı lider olarak tamamlamak istiyoruz. Tarihimize baktığınızda da grup aşamasını hiç lider tamamlayamadık, bunu ilk defa başarmak istiyoruz." dedi.

Montella, kadroda yer alan futbolcuların tamamının, rakibe ve taktiğe göre oynayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

A Milliler Yusuf Sarı

ADANA DEMİRSPOR’LU FUTBOLCU YUSUF SARI’YA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Trendyol Süper Lig takımlarından Yukatel Adana Demirspor’un başarılı futbolcularından Yusuf Sarı, A Millî Takım'ın Cardiff'teki kampında doğum günü sürprizi yaşadı. 25 yaşına giren Yusuf Sarı için pasta kesildi. Kendisi için hazırlanan pastayı kesen Yusuf Sarı, ilk dilimi takım arkadaşı İrfan Can Kahveci'nin elinden yedi ve daha sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul etti.

A Milliler Yusuf Sarı1

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.