TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti: Ahmet Çakır kimdir?

Beyin tümörü nedeniyle 2022'de ameliyat olan spor yazarı ve gazeteci Ahmet Çakır, 16 Eylül 2024'te vefat etti. Peki Ahmet çakır kimdir? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
Spor yazarı Ahmet Çakır hayatını kaybetti: Ahmet Çakır kimdir?

Şubat 2022'de beyin tümörüne yakalanan ve 19 Nisan 2022'de ameliyat olan spor yazarı Ahmet Çakır, hayatını kaybetti. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Çakır'ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, "Mesleğin örnek insanlarından spor yazarı üyemiz Ahmet Çakır'ı kaybettik. Allah rahmet eylesin" ifadeleri yer aldı. TSYD, cenaze törenine ilişkin detayların kısa süre içinde paylaşılacağını bildirdi.

GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

''TRT’de basın hayatına giren Çakır, 1977’de başladığı yazarlık serüvenine önemli kitaplar ve sayısız köşe yazısı sığdırdı. 1995’te yayımladığı “Galatasaray Tarihi” isimli kitap, yüz binlerin evine girdi ve 16 yıl içinde 7 kez baskıya girdi. Fatih Terim’in hayatını anlatan “O Bir İmparator” isimli kitabı ise 2000 yılında çıktı. Galatasaray’ın kuruluşunun 100. yılı anısına “Yüzyılın Aslanı” adlı bir kitabı da olan Ahmet Çakır, ölümünün 20. yılına atfen Metin Oktay için “Taçlı Kral: Metin Oktay” isimli bir eser yayımladı. 

Ahmet Çakır, Galatasaray Televizyonu’nda ise Bülent Tuncay ile birlikte Galatasaray’ın spor tarihine damga vuran konuların ele alındığı “Ayın Tarihi” isimli programı uzun bir süre yaptı. 

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk spor basınına başsağlığı dileriz.''

AHMET ÇAKIR

Ahmet Çakır Kimdir?

1952 yılında Kastamonu'da doğan Ahmet Çakır, 1960'da ailesiyle İstanbul'a taşındı. Eğitim hayatına İstanbul'da devam eden Çakır, 1982 yılında İstanbul İktisadi Bilimler ve Ticari İlimler Akademisi Basın Yayın Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Gazetecilik kariyerinde Günaydın, Hürriyet, Spor, Yeni Yüzyıl gibi gazetelerde çalıştı ve 15’i futbolla, 2’si edebiyatla ilgili olmak üzere toplamda 17 kitap yazdı.

Çakır, Türk spor basınında önemli bir yere sahip olup, Türkçeyi en iyi kullanan yazarlar arasında gösterildi. İki kez "Yılın Gazetecisi" ödülünü kazandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.