TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paralimpik şampiyon Nazmiye Muratlı, Dörtyol’da coşkuyla karşılandı

Fransa'nın Paris kentinde 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarına katılarak 45 kiloda kadınlar Paralimpik halter kategorisinde 108 kilo kaldırarak bronz madalya kazanan Nazmiye Muratlı, memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 19:25
Kaynak: İHA
Paralimpik şampiyon Nazmiye Muratlı, Dörtyol’da coşkuyla karşılandı

Fransa'nın Paris kentinde 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Paris 2024 Yaz Olimpiyatlarına katılarak 45 kiloda kadınlar Paralimpik halter kategorisinde 108 kilo kaldırarak bronz madalya kazanan Nazmiye Muratlı, memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Milli sporcunun elde ettiği üçüncülük, düzenlenen konvoy eşliğinde kutlandı.

Üç Paralimpik Oyunlarında Madalya Kazanan İlk Para Halterci

Nazmiye Muratlı, Londra 2012 ve Rio 2016 Paralimpik oyunlarında kazandığı şampiyonlukların ardından Paris 2024'te de bronz madalya kazanarak üç Paralimpik oyununda madalya alan ilk para halterci olarak tarihe geçti. Kariyerine 2005 yılında başlayan Muratlı, 2007’de Avrupa şampiyonluğu, 2012 ve 2016’da ise dünya rekorları kırarak altın madalyalar kazandı. 2021’de yaşadığı sakatlık nedeniyle şampiyonaya katılamayan milli sporcu, Paris 2024'te üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Yeni Hedef: Dünya Şampiyonası

Muratlı, bir yıl sonra yapılması planlanan dünya şampiyonasına katılarak yeniden şampiyonluğu ülkesine kazandırmayı hedeflediğini belirterek, “Şampiyonalarda ay yıldızlı bayrağımızı şampiyonluk kürsüsüne çıkarak İstiklal Marşı’mızla birlikte göndere çektirmekten ve bronz madalyayı ülkemize getirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sağlığım elverdiği sürece bu sporu yapmaya devam edeceğim," dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.